MENÜ

'Ellerim küçükmüş!'

'Türkiye'de mutluyum ama garip şeyler de olmuyor değil. Hatalı gol yiyince, ellerimin küçük olduğunu söylediler. Daha önce böyle bir şey duymamıştım.'

'Ellerim küçükmüş!'

5 yıl için Galatasaray’a 21.5 milyon Euro’ya mâloldu. Süper Lig’e hiç iyi başlayamadı. Yediği hatalı gollerle taraftarın yüreği ağzına geldi: Yine mi! Ancak Muslera kısa sürede kendini toparladı ve geçirdiği sakatlığın ardından klasını göstermeye başladı. Bunlar Muslera hakkındaki bizim görüşlerimiz. Peki Muslera bizim hakkımızda ne düşünüyor. Uruguay Milli Takımı’nın Bolivya’yı 4-2 yendiği maçtan sonra Montevideo’da gazeteci arkadaşımız Pablo Gobba Honnay aracılığıyla kendisine ulaştık ve sorduk... Aslan’ın 1 numarası da yanıtladı:

Haberin Devamı

‘Sadece beni istediler’

“Türkiye benim için yeni bir sayfa. Adaptasyon süreci gayet iyi gidiyor. Buraya çabuk alışmamı sağlayanlar ise Türkler. Kendileri çok tutkulu ve daima yardımseverler. Açıkçası Türkçe’yi öğrenmek kolay değil, dilin bazı bölümleri gerçekten zor. Ama onun dışında bir sıkıntım yok. Moralim gayet iyi. Galatasaray’a büyük hedeflerle geldim. Beni almak için çok çaba sarfettiler. Kulübün birçok kaleciyle ilgilendiğini biliyordum. Ancak benimle temasa geçtikten sonra bu konudaki arayışlar sona erdi ve diğer isimleri istemediklerini çünkü beni alacaklarını ifade ettiler. Bu da beni ayrıca mutlu etti.”

‘Lig beklediğimden iyi’

“Ligi beklediğimden daha iyi buldum. Elbette İtalya ile arasında önemli farklar var. Burada teknik değil belki ama mücadele anlamında seviye oldukça yüksek. Türkiye’deki futbol biraz daha iyi olursa, Avrupa’nın üst düzey ülkelerinin seviyesine gelebileceğini düşünüyorum. İlginç şeyler tabii ki yaşıyorum. Yediğim bir gol sonrasında benimle ilgili olarak, ‘Elleri küçük’ yorumu yapıldı. Şaşırdım çünkü daha önce böyle bir şey duymamıştım. İnanın, bu tarz yorumlar umurumda bile değil. Bu tür açıklamalarla ilgilenmiyorum. Ama yapıcı olan eleştirileri dikkate almam gerek. Bunun bilincindeyim.”

Haberin Devamı

M. Çağrı Davran

YORUM YAZ