MENÜ

Eljif Elmas, Fatih Terim'in de rüyasıydı

Fatih Terim, A Milli Takım’ın başındayken Eljif Elmas’a ay-yıldızlı formayı giydirmeyi çok istedi ancak FIFA talimatlarına takıldı.

Eljif Elmas, Fatih Terim'in de rüyasıydı

Sabah Gazetesi'nden Taner Karaman'ın haberine göre; Mart 2017'de Türkiye Futbol Direktörlüğü görevini yapan Fatih Terim'in, Makedonya'da uzun yıllardır yaşayan Türk ailelerinden birinin oğlu olan Eljif ElmasMilli Takım'a kazandırma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Dönemin U21 Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan'ın verilen talimatla 18 yaşındaki futbolcuyu izlemek için Makedonya'ya gittiği ve orada bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Yapılan teklifte kararsız kalan Eljif'in önüne engel olarak ise FIFA talimatları çıktı.

Haberin Devamı

SOYADI ŞARTINA UYMADI

O döneme kadar Makedonya genç kategorilerinde forma giyen Eljif'in Türk Milli Takımı forması giyebilmesi için anne ve babasının soyadını taşıyan yakın akrabalarından en az bir erkeğin Türkiye'de doğmuş olması gerekiyor. Ancak bu şart sağlanamadığı için Eljif operasyonu gerçekleşemedi. Bu haberi alan Makedon yetkililer de Eljif'e genç yaşına rağmen 11 Haziran 2017'de İspanya karşısında ilk kez Makedonya A Milli Takım formasını giydirerek bu ihtimali ortadan kaldırdı.

YORUM YAZ