MENÜ

Eksiği yok fazlası var!

Kjaer, Alves, Abdoulaye, Diego ve Gökhan Gönül yoktu ama Fenerbahçe, geniş kadrosunun avantajıyla bu yıldızların eksikliklerini aramadı. Savunmada Mehmet Topal, orta sahada Ozan Tufan hatasız oynadı. Sarı-Lacivertliler savunmada pozisyon vermedi ama hücumda da pek üretken olamadı.

Eksiği yok fazlası var!

Fenerbahçe, milli aranın ardından adeta revire döndü. Abdoulaye, Alves ve Gökhan Gönül’e milli maçta sakatlanan Kjaer eklendi. Maçtan önceki son idmanda ise Diego Ribas kasığından sakatlandı ve
maç kadrosundan çıkartıldı. Peş peşe gelen kötü haberler sonrası taraftarlar özellikle savunmanın nasıl kurgulanacağı konusunda endişe yaşadı. Ancak sezon başında yapılan 11 kaliteli transferle
oluşturulan geniş kadro sayesinde Fenerbahçe, 5 önemli eksiğine rağmen Kasımpaşa karşısında sıkıntı yaşamadı. Pereira savunmanın ortasında beklendiği gibi Kadlec ile Mehmet Topal’ı oynattı.

Alkışlar Ozan Tufan’a

Topal’ın yerine orta sahada Ozan Tufan görev yaptı ve ilk kez 11’de oynadı. Diego’nun yokluğunda ise Pereira, Meireles’i sahaya sürdü. Özellikle Mehmet Topal ve Ozan Tufan, dün akşam görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirdi. Topal, Kadlec ile iyi bir uyum yakaladı ve Adem Büyük’e pozisyon şansı tanımadı. Ozan Tufan ise orta sahada hem savunmasına yardımcı oldu. Hem de fırsat
buldukça atağa çıktı. Kanarya dün defansta çok iyiydi ancak hücumda yeteri kadar üretken olamadı. Önemli silahlarına rağmen rakip kalede fazla tehlike yaratamadı.

Zengin kulübe

Sarı-Lacivertliler’de dikkat çeken bir diğer unsur da birçok sakat bulunmasına rağmen kulübenin yine zengin olmasıydı. Volkan Şen, Lazar Markovic, Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım gibi önemli isimler dün akşamki mücadelede yedek soyundu.


Mini Yorum

Ozan Tufan hep ilk 11’de olmalı

Ozan, dün akşam ilk kez 11’de sahaya çıktı. Sanki özgür değildi, hocasının belirlediği bölgenin dışına çıkmadan oynamaya çalışıyor gibiydi. Buna rağmen kalitesini konuşturdu. Josef ile birlikte orta sahada etkili bir performans sergiledi. Kasımpaşa karşısındaki futboluyla, her hafta ilk 11’de olması gerektiğini gösterdi. Düzenli olarak forma giydikçe, bu takımın en önemli parçalarından biri olacağına şüphe yok.

Yalçın Türk

Haberin Devamı
YORUM YAZ