MENÜ

EKPSS ücreti ne kadar? EKPSS ücreti hangi bankaya yatıyor? - EKPSS başvuru kılavuzu

Ve ÖSYM'den açıklama yapıldı. Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı başruruları resmen başladı. Vatandaşlar EKPSS ücreti ve hangi bankaya yatırılacağı bilgilerini merak ediyor. Detaylar haberimizde...

EKPSS ücreti ne kadar? EKPSS ücreti hangi bankaya yatıyor? - EKPSS başvuru kılavuzu

EKPSS ve kura başvurularıyla ilgili takvim belirlendi. Bugün başvuru sürecini baştan ÖSYM, adayları resmi sosyal medya hesabı ve web adresiyle bilgilendirdi. İşte 2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ilişkin yayımlanan duyuru ve EKPSS başvuru kılavuzu!

ÖSYM’nin resmi sayfasından yayımlanan duyuruda, “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Merkezimiz tarafından 22 Nisan 2018 tarihinde saat 10:15’de 81 il merkezinde uygulanacaktır.

EKPSS sınavına girmesi gereken adaylar için başvurular, 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru işlemleri 2-16 Mayıs 2018 tarihileri arasında yapılacaktır.

Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, Ek’teyer alan 2018-EKPSS Kılavuzunda yer almakta olup 2018-EKPSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adaylara saygıyla duyurulur.” İfadeleri kullanıldı.

SONUÇ GEÇERLİLİK SÜRESİ 4 YIL OLDU

EKPSS yönetmeliği hakkında geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı. Yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Engelli Kamu Personeli Seçme Sınav sonuçlarının geçerlilik süresi hakkında değişiklik yapıldı. Buna göre EKPSS sonuçlarının geçerlilik süresi 4 yıla çıkarıldı.

ENGELLİ KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

EKPSS sınav ücreti, 110,00 TL'dir.

EKPSS/kuraya başvuru işlemini yapan adaylar, açıklanan bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde sınav/kura başvuru ücretini yatıracaklar.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik Numarasını ve sınav/kura başvuru ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilecekler.

Ücret, EKPSS için 6-22 Şubat 2018 tarihlerinde, kura için 2-17 Mayıs 2018 tarihlerinde başvuru işlemi yapıldıktan sonra yatırılacak. Ücret yatırma işlemleri, EKPSS için 22 Şubat 2018 , kura için 17 Mayıs 2018 tarihlerinde; bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecek.

İşte EKPSS ücreti yatırılabilecek bankalar;

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Haberin Devamı
YORUM YAZ