MENÜ

LGS ne zaman, başvuru nasıl yapılır? (e-Okul VBS giriş ekranı) LGS sınav giriş belgesi e-Okul üzerinden nasıl sorgulanır?

e-Okul VBS giriş ekranı. LGS 2020 için geri sayım başladı. LGS örnek soruları her ay yayınlanıyor. Sınava girecek olan öğrenciler bu sorulara bakarak alıştırmalar yapıyorlar. LGS kapsamındaki merkezi sınav birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayacak. 2020 LGS başvuruları bilindiği gibi MEB tarafından otomatik olarak gerçekleştirildi. LGS’ye katılacak öğrencilerin sınav başvuru bilgileri E-Okul üzerinden öğrenilebiliyor. Peki, LGS ne zaman, başvuru nasıl yapılır? LGS sınav giriş belgesi e-Okul üzerinden nasıl sorgulanır? LGS ile ilgili son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde.

LGS ne zaman, başvuru nasıl yapılır? (e-Okul VBS giriş ekranı) LGS sınav giriş belgesi e-Okul üzerinden nasıl sorgulanır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020 LGS sınavına ilişkin kılavuz yayımlandı. Sınav kılavuzunda başvuru, sınav giriş bbelgesi, sınav tarihi gibi bilgiler yer aldı. MEB tarafından öğrenci velilerine LGS ile ilgili mesaj gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) otomatik olarak yaptığı LGS başvurularını, 6 ve 7. sınıf not otralamalarını, Din Kültürü muafiyet durumu, yabancı dil ve denklik gibi bilgiler e-Okul VBS sistemi üzerinden takip edilebiliyor. Bu gelişmelerin ardından öğrenciler ve velileri LGS sınav giriş belgeleri ile ilgili detayları araştırmaya başladılar.

Haberin Devamı

LGS'ye giren öğrenciler için 2019 Ekim ayından beri her ay hazırlanan örnek soru kitapçıklarını internet sitesinden erişime açan Bakanlık, örnek soru kitapçıklarını artık 15 günde bir, birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayacak şekilde yayımlayacak.

LGS 2020 ne zaman yapılacak?

MEB tarafından yapılan açıklama ile birlikte LGS sınavının bu yıl hangi tarihte yapılacağı geçtiğimiz aylarda yayınlanan MEB takviminde açıklandı. Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Virüs önlemleri nedeniyle tarihin değişebileceğine dair açıklama yapıldı, yeni tarih açıklandığı takdirde haberimizde olacak.

LGS kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayacağını açıklayan MEB, bu kapsamda hazırlanan ikinci soru kitapçığını //odsgm.meb.gov.tr ve meb.gov.tr adresinden erişime açtı.

Haberin Devamı

LGS konuları neler?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından, LGS'de sorulacak soruların müfredat ve kazanımları http://ttkb.meb.gov.tr/ adresinden yayımlandığını duyurdu.

Selçuk yaptığı açıklamada; “7 Haziran 2020’de yapacağımız LGS ile ilgili merak edilen bir noktayı daha aydınlatıyoruz. Sınavda sorulacak soruların müfredat ve kazanımlarını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızın http://ttkb.meb.gov.tr/ internet adresinde yayımladık” dedi.

e-Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? LGS sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır?

LGS sınav giriş belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın https://eokulyd.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden sorgulanabilecek Belirlenen adreste sol ekranda "Yönetim Bilgi Sistemi" sağ ekranda ise "Veli Bilgilendirme Sistemi" yer alıyor. Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için "Veli Bilgilendirme Sistemi" yazan kutucuğa tıklamaları ardından ise ekranında istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor.

E-OKUL SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

2020 LGS sınav giriş belgesi 28 Mayıs 2020 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

LGS 2020 başvurusu nasıl yapılır?

2019-2020 öğretim yılında resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıfında öğrenim gören tüm öğrenciler ile geçici eğitim merkezlerinde örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşıyan 8'inci sınıf öğrencilerinin, Merkezî Sınav başvurusu Bakanlık tarafından yapılacaktır. Ancak, başvurusu merkezî olarak yapılacak bu öğrencilerin, sınava katılma zorunluluğu bulunmayacaktır.

Haberin Devamı

Tüm öğrenciler, 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren Merkezî Sınav başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebileceklerdir.

YORUM YAZ