MENÜ

Efsane forma yeniden Dünya Kupası'nda

Dünya Kupası Kıtalararası play off rövanş maçında Peru, 0-0 biten ilk maçın rövanşında rakibi Yeni Zelanda'yı 2-0 yenerek adını 2018 Dünya Kupası'na yazdırdı. Peru'nun golleri Christian Ramos'tan geldi.

Efsane forma yeniden Dünya Kupası'nda

Rusya'da 14 Haziran-15 Temmuz arasında oynanacak olan 2018 Dünya Kupası için 31 takım belli olmuştu. Son takımın belli olması için oynanan mücadelede Peru, 0-0 biten ilk maçın rövanşında sahasında Yeni Zelanda'yı 2-0 yenerek Rusya biletini alan son takım oldu.

Güney Amerika Elemeleri’ni 5. sırada bitirerek 2018 Dünya Kupası’na gitmek için Play-Off oynama şansını elde eden Peru, golsüz sona eren ilk maçın ardından rövanşta ağırladığı Yeni Zelanda’yı 2-0 yendi ve adını Rusya’daki finallere yazdırdı.

Dün sabaha karşı oynanan mücadelede Peru’nun gollerini Farfan ve Ramos filelere gönderdi. 1982’den sonra ilk kez kupaya katılan Peru, futbolseverlerin aklında her zaman efsane formasıyla tanınıyor.

Beyaz üzerine çapraz inen kırmızı bant çizgisiyle dünyanın en çok sevilen formalarından birine sahip olan Kırmızı-Beyazlılar, 5. kez katılacağı bu turnuvada daha önce çeyrek final (1970) oynamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ