MENÜ

Efsane diyor ki...

Beşiktaş'ın deneyimli file bekçisi Rüştü Reçber, “Ben kaptanların Türk olmasından yanayım, ancak bizde durum farklı. Guti çok değerli, çok yetenekli bir oyuncu. Bize çok şeyler vereceğine inanıyorum. Ama bir takım sıkıntılar varsa bunu çözmek bazı kişilere kalıyor. İyi bir Guti'ye ihtiyacımız var” dedi

Efsane diyor ki...

Ligde ve Avrupa’da yoluna devam eden Beşiktaş’ın efsane kalecisi Rüştü Reçber gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. TRT Spor’a konuşan Rüştü, kaptanlıktan Guti krizine, kaleciler arasındaki iletişimden kariyeriyle ilgili düşüncelerine kadar birçok konuda çarpıcı ifadeler kullandı. İşte Rüştü Reçber’in dikkat çekici sözleri...

Haberin Devamı

‘Biz çok farklıyız’

“Ben Beşiktaş’a geldiğimde iki kaptanımız vardı. Biri İbrahim Üzülmez’di, diğeri İbrahim Toraman’dı... Belliydi 1-2... İbrahim arkadaşımız bir takım şanssız olaylar yaşadı ve ayrıldı. İbrahim Toraman vardı. İbrahim Toraman birinci kaptandır. Geçen senenin sonuna doğru bir takım gelişmeler oldu... Birinci kaptan Guti yapıldı. Ama ben şundan yanayım; Türk takımlarının başındaki kaptanlar Türk olmalıdır. Nasıl hep Türk Milli Takımı’nın başında Türk olmalıdır lafım varsa diğeri de bu... Çünkü biz farklı bir toplumuz.
Duygusallığımızla, eleştirimizle, zevkimizle, çeşitliliğimizle farklıyız...”

‘Guti’ye ihtiyacımız var’

“Guti ile biz konuşuyoruz, görüşüyoruz. Bir sorun varsa aslında bire bir oturup konuşulması lazım. Ama verdiği demeçlere bakıyorsun konuşulmuyor demek ki. Guti çok değerli, çok yetenekli bir oyuncu. Bize çok şeyler vereceğine inanıyorum. Ama bir takım sıkıntılar varsa bunu çözmek bazı kişilere kalıyor. İyi bir Guti’ye ihtiyacımız var. Ben mesajımı bu şekilde ilettim.”

Haberin Devamı

‘Quaresma çok iyi oyuncu’

“Takım arkadaşlarım ile ilgili konuşmak istemem. Hepsi değerli yetenek. Bunlardan birisi de Ricardo Quaresma... Oynadığı zaman katkılar sağlayan, takımın başarısı için önemli taşlardan bir tanesi. Gördüğü kırmızı karttan sonra iyi performansı tesadüf oldu belki de... Ama onun yeteneğine, futbolculuğuna bir şey söyleyemem. Ama ben şunu bilirim. Bir sorun, problem varsa önce ben kendimi eleştiririm. Aynanın karşısına geçerim. Ben de sorun var mı yok mu ona bakarım yani kendimi çek ederim. Ondan sonra sorunu başkasında ararım. İnsanların önce kendini kontrol etmesi gerekiyor. Çek ettiği zaman eğer her şey pozitifse karşı tarafa geçmesi lazım. Quaresma sorunlu oyuncu değil. Zaman zaman form düşüklükleri oluyor. Ama açıkçası biz kendisi ile bir sorun yaşamadık.”

YORUM YAZ