MENÜ

Efes, zorladı ama kaybetti: 64-70

Turkish Airlines Euroleague Top 16'da E Grubu'nda yer alan temsilcimiz Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İspanyol ekibi Unicaja Malaga'ya 70-64'lük skorla kaybetti.

Efes, zorladı ama kaybetti: 64-70

Zirvedeki iki rakibinden CSKA Moskova’nın Rusya’da Real Madrid’i 81-72’lik skorla mağlup ettiği haftada temsilcimiz Anadolu Efes, Top 16’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ilk yenilgisini aldı.

Oyunun başında iki takımda birbirine üstünlük sağlamakta zorlanırken, Jamon Gordon’un üç sayılık basketiyle Anadolu Efes skoru 10-7’ye getirdi. Televizyon molasının ardından Luka Zoric ve Marcus Williams ikilisiyle sayılar bulan konuk ekip Unicaja Malaga, yakaladığı 12-4’lük seriyle 14-19 öne geçti. Periyot sonunda da İspanyol temsilcisi durumu 16-19 yaptı. İkinci çeyrekte ilk sayılarını Jamon Gordon ile bulan Anadolu Efes, bu basket sonrasında 4.5 dakika boyunda skor üretemedi. Ardından 15.dakikada direncini arttıran ve savunma ribaundlarıyla hızlı hücumdan sayılar üreten temsilcimiz, 17.dakikada 27-20 öne geçti. Mola alan Unicaja Malaga, ara sonrasında Txemi Urtasun’un basketleriyle temsilcimizin serisine son verdi. Anadolu Efes, Jamon Gordon’un basketiyle soyunma odasına 33-28 üstün gitti. Üçüncü periyota iyi başlayan konuk ekip, Zoric ve Williams ikilisiyle yakaladığı 9-0’lık seri sonrasında 23.dakikada 33-37 öne geçti. Mücadelenin final periyotuna da konuk ekip Sasha Vujacic’in üç sayılık basketine rağmen 47-50 üstün girdi. Karşılaşmanın son 10 dakikalık bölümü büyük bir çekişmeye sahne olurken, Kerem Gönlüm ve Kerem Tunçeri’nin sayılarıyla 58-53’lük skorla öne geçti. Ancak son bölümde oyuna ortak olan tempoyu iyi ayarlayan Unicaja Malaga, maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ