MENÜ

Efes, CSKA Moskova'yı ağırlıyor

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi 2012-13 sezonu Top 16 E Grubu 8. hafta karşılaşmasında yarın Rusya'nın CSKA Moskova takımını konuk edecek. Abdi İpekçi Arena'da oynanacak olan karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

Efes, CSKA Moskova'yı ağırlıyor

Avrupa Arenası'nda 469. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bugüne kadar Avrupa Kupaları'nda oynadığı 468 karşılaşmada 277 galibiyet ve 191 yenilgi aldı. 2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi'nde ise 221. maçına çıkacak olan lacivert beyazlılar, bu kupada bugüne kadar oynadığı 220 karşılaşmada 120 galibiyet ve 100 yenilgi elde etti. Lacivert beyazlılar, başantrenör Oktay Mahmuti ile Avrupa Arenası'ndaki 156. maçına çıkacak. Bugüne kadar Avrupa Ligi'nde Mahmuti yönetiminde 155 karşılaşma yapan Anadolu Efes, 97 galibiyet ve 58 mağlubiyet aldı.

THY Avrupa Ligi'nde oynadığı son altı maçından galibiyet ile ayrılan Anadolu Efes CSKA Moskova ile bugüne kadar 18 kez karşılaşırken, lacivert beyazlılar sekiz karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldı.
İki ekip arasında Top 16'nın ilk haftasında oynanan karşılaşma ise 90-71 CSKA Moskova lehine sona ermişti.
Anadolu Efes Top 16 yedinci hafta mücadelesinde Real Madrid'i 74-72 mağlup ederek altı galibiyet ve bir mağlubiyet ile grupta zirvede yer almış, CSKA Moskova ise Panathinaikos'u 86-69 yenerek beş galibiyet ve iki mağlubiyet ile üçüncü sırada yer almıştı.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, CSKA Moskova karşılaşması ile ilgili olarak görüşlerini şöyle açıkladı:
"Top 16'da son altı maçımızı kazanarak önemli bir çıkış yakaladık ve moral olarak iyi durumdayız. Bu haftaki konuğumuz Top 16'daki tek yenilgimizi aldığımız CSKA Moskova. Geçtiğimiz hafta Real Madrid'i yenerek zirveye çıkmıştık. Amacımız Rus ekibini mağlup ederek aramızdaki galibiyet farkını ikiye çıkarmak. Son dönemlerde Avrupa'da iyi basketbol oynuyoruz ve bunu seri galibiyetler almaya devam ederek çeyrek final vizesine dönüştürmek istiyoruz. Bir üst tur için savaşan ekiplerden biri olan CSKA Moskova'dan bir galibiyet daha uzaklaşmak amacındayız. Geçen hafta Abdi İpekçi'de inanılmaz bir ortam yaratan muhteşem seyircimize bir kez daha teşekkür etmek isterim. Anadolu Efes, altıncı adamı ile daha da güçleniyor."

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ