MENÜ

Edirnesporlu kadınlar, galibiyeti göbek atarak kutladı

Edirnespor Kadın Basketbol Takımı'nın Eurocup C Grubu'ndaki maçta Rusya'nın Chevakata takımı 97.94 yendi.

Edirnesporlu kadınlar, galibiyeti göbek atarak kutladı

Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı'nın Eurocup C Grubu'ndaki rakibi Rusya'nın Chevakata takımı salonda çiçeklerle karşılandı. İki kez uzatmaya giden maçı Edirnespor 3 sayı farkla 97-94 kazarak Avrupa kupalarında son 16'ya kalırken, çoğunluğu yabancı olan Edirnesporlu oyuncular ve taraftarlar galibiyeti Ata Demirel'in 'bu fasulye 7.5 lira' şarkısı eşliğinde göbek atarak kutladı.

Türkiye Kadınlar birinci liginde mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor basketbol takımı, geçen 30 Kasım'da Eurocup maçı için gittiği Moskova havaalanında uzun süre bekletilmiş ve karşılaşmayı oynayacağı Krasny kentine giden uçağa yetişememişti. Özellikle düşürün Rus uçağının ardından başlayan krizden etkilenen oyuncular zor koşullarda çıktıkları maçın ardından bu kez Rus takımı Chevakata'yı Edirne'de ağırladı.

BELEDİYE BAŞKANI ÇİÇEK VERDİ

Mimar Sinan Kapalı spor salonundaki karşılaşması öncesinde Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan Rus oyuncuların ısındıkları sırada takımın baş antrenörü Dmitry Donskov ve oyunculara çiçek vererek başarılar diledi. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu ifade eden Gürkan, "Rusya'dan Edirne'ye gelen arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz. Spor evrenseldir, barışı, dostluğu, kardeşliği simgeler. Bu anlamda Rusya'dan gelen arkadaşlarımıza, basketbolcularımıza hoş geldiniz diyoruz. Onları burada görmekten çok mutluyuz. Umarım centilmence bir maç olacak. Kazanan barış ve dostluk olacak" dedi.

MAÇ İKİ KEZ UZATMAYA GİTTİ


Edirnespor ve Chevakata takımları arasındaki Eurocup C Grubu son karşılaşması hızlı başladı. İki takımda başa baş bir mücadele sergiledi. 10'ar dakikalık 4 periyodun sonunda son dakikalarına 10 sayı üstün giren Edirnespor, bu avantajını kullanmadı. Konuk Rus ekibi Chevakata ise farkı kapatarak maçı 75-75 beraberliğe getirdi. Uzatmaya giden maçın ilk 5 dakikasında yine eşitlik bozulmadı. 85-85'lik skorla ikinci kez uzatmaya giden karşılaşması Edirnespor kadın basketbol takımı taraftarın büyük desteğiyle 3 sayı farkla 97-94 kazandı.

SON 16'YA KALDILAR, GÖBEK ATARAK SEVİNDİLER


Maçın bitmesiyle birlikte Rus oyuncular büyük üzüntü yaşarken, galip gelen çoğunluğu yabancı Edirnesporlu kadın basketbolcular ise Euro Cup'ta son 16'ya kalmalarını önce taraftarlarıyla daha sonra ise Ata Demirel'in 'bu fasulye 7.5 lira' şarkısı eşliğinde göbek atarak kutladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da oyuncuların arasında girerek göbek attı. Büyük sevincin yaşandığı salonda oyuncular ve taraftarlar galibiyet selfie'si çekip gönüllerince eğlendi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ