MENÜ

Edin Dzeko, Roma tarihinin en çok gol atan yabancı oyuncusu!

Serie A'nın 33. haftasında Hellas Verona’yı konuk eden Roma, sahadan 2-1 galip ayrıldı ve Avrupa iddiasını sürdürdü. 3 puanı getiren Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko, Roma tarihinin en çok gol atan yabancı oyuncusu oldu.

Edin Dzeko, Roma tarihinin en çok gol atan yabancı oyuncusu!

Serie A'da gelecek yıl Avrupa kupalarına katılabilmek için mücadele eden başkent ekibi Roma, konuk ettiği Hellas Verona’yı 2-1 yenerek, haftayı 3 puanla tamamladı. Ligde üst üste 3. galibiyetini alan sarı-kırmızılı ekip, 57 puanla 5. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Roma’da Veretout’un 10. dakikadaki penaltı golü, 45+4. dakikada Edin Dzeko’nun golüne karşılık, Hellas Verona 47. dakikada Pessina’nın golüyle farkı 1’e indirdi ama puan almak için yeterli olmadı.

Edin Dzeko Roma tarihine geçti

Başkent takımının 2. golüyle galibiyette büyük rol oynayan Bosna Hersekli golcü Dzeko, sarı-kırmızılı formayla 105. golüne imzasını koydu. Dzeko’nun bu golü, kendisine Roma tarihinde "en çok gol atan yabancı oyuncu" unvanını getirdi.

Edin Dzeko, Roma tarihinin en çok gol atan yabancı oyuncusu

Diğer yandan, Roma kadrosunda bulunan milli futbolcular Cengiz Ünder ve Mert Çetin ise yedek kulübesinde olmalarına rağmen bu maçta görev almadılar.

Serie A’nın 33. haftası bu akşam oynanacak Torino-Genoa ve Spal-Inter mücadeleleriyle tamamlanacak.

YORUM YAZ