MENÜ

Eder: Kesinlikle bu kupayı hak ettik

EURO 2016'da finalde ev sahibi Fransa'yı uzatmalarda 109.dakikada Eder'in attığı gol ile 1-0 yenen Portekiz kupasını aldı. Portekiz finalde Fransa’yı yenerek kupayı kazanmasının ardından galibiyet golünü atan Eder "Bu maçı kazandığımız için çok mutluyum. Bu golü ben attığım için ayrı mutlu oldum. Kesinlikle bu kupayı hak ettik" dedi.

Eder: Kesinlikle bu kupayı hak ettik

EURO 2016'da finalde ev sahibi Fransa'yı uzatmalarda 109.dakikada Eder'in attığı gol ile 1-0 yenen Portekiz kupasını aldı.

2004 yılında kendi evinde düzenlediği turnuvanın finalinde Yunanistan'a 1-0 mağlup olan Portekiz, 12 yıl sonra bu kez başka bir ev sahibi olan Fransa'yı mağlup ederek tarihinin en büyük başarısına imza atarak ilk Avrupa Şampiyonası kupasını kazandı.

Turnuva boyunca oynadığı 7 maçın sadece 1 tanesinde 90 dakikada galip ayrılan Portekiz diğer tüm karşılaşmalarını berabere bitirmişti. Bu durum sebebi ile eleştirilen ve final oynamayı hak etmedi denilen Portekiz finalde Fransa’yı yenerek kupayı kazanmasının ardından galibiyet golünü atan Eder "Bu maçı kazandığımız için çok mutluyum. Bu golü ben attığım için ayrı mutlu oldum. Kesinlikle bu kupayı hak ettik" dedi.

Maçın adamı seçilen Pepe ise "Bu maçı kazandığımız için çok mutluyum. Bu maçı kazanmak için çok çalıştık. Biz göçmen insanların ülkesiyiz ama bir bütünüz. Ronaldo'nun eksikliğini sahada hissettirmemek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Halkımızı mutlu etmemiz çok önemliydi, bunu sağladığımız için çok mutluyuz. Bugün burada tarih yazdık ve umarım bu başarı devam eder" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ