MENÜ

Eczacıbaşı VitrA, Avrupa şampiyonu!

CEV DenizBank Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Final Four'da İtalya'nın Unendo Yamamay takımını 3-0 mağlup eden Eczacıbaşı VitrA, Avrupa şampiyonu oldu.

Eczacıbaşı VitrA, Avrupa şampiyonu!



CEV DenizBank
Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Final Four'da İtalya'nın Unendo Yamamay takımını 3-0 mağlup eden Eczacıbaşı VitrA, Avrupa şampiyonu oldu.

Organizasyondaki ilk maçında VakıfBank’ı 3-1 yenerek finale çıkan Eczacıbaşı VitrA, İtalya temsilcisini de geçerek adının Avrupa’nın zirvesine yazdırdı.

Çekişmeli başlayan maçın ilk teknik molasını 8-7 önde geçen Unendo Yamamay, file önündeki başarılı savunmasıyla Eczacıbaşı Vitra’yı hataya zorlarken, ikinci teknik molaya da 16-12 üstün durumda geldi. Ardından Poljak ve Larson’un etkili oyunuyla maçın kontrolünü eline alan turuncu-beyazlılar, savunmada hata yapmayıp hücumda da performansını artırarak ilk seti 25-22 kazandı.

Eczacıbaşı Vitra, müsabakanın ikinci setini domine eden taraf oldu. Özellikle De La Cruz’un skorer oyunuyla kontrolü elinde tutuna turuncu-beyazlılar, ilk teknik molayı 8-7, ikinci teknik molayı ise 16-13 galip durumda geçti. Rakibinin oyun direncini aşağıya çekmeyi başaran Eczacıbaşı VitrA, seti 25-20 kazanıp 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete de iyi başlayan Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molaya 8-6 önde gelirken, daha sonra farkı 4 sayıya kadar (12-8) çıkardı. Turuncu-beyazlılar, İtalyan ekibinin 5-0’lık serisiyle skorun eşitlenmesini (13-13) engelleyemese de ikinci teknik molaya da 16-15 galip durumda gelmesini bildi. Son bölümde dikkatli bir oyun ortaya koyan Eczacıbaşı VitrA, seti 25-21 maçı da 3-0 kazanarak Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

Müsabaka bitiminde Eczacıbaşı VitrA oyuncuları ve teknik heyeti büyük sevinç yaşadı.

Eczacıbaşı VitrA: 3 - Unendo Yamamay: 0
Salon: Azoty Arena
Hakemler: Susana Maria Rodriguez Jativa (İspanya), Aliaksandr Piasetski (Belarus)
Eczacıbaşı VitrA: Poljak, Asuman Karakoyun, De La Cruz, Fürst, Neslihan Demir Güler, Larson (Gülden Kuzubaşıoğlu, Nilay Özdemir, Gözde Yılmaz)
Unendo Yamamay: Havelkova, Pisani, Diouf, Marcon, Lyubushkina, Wolosz (Leonardi, Perry, Michel, Camera, Degradi)
Setler: 25-22, 25-20, 25-21
Süre: 87 Dakika (27,30,30)

Haberin Devamı
YORUM YAZ