MENÜ

Eba kurs başvuruları - EBA giriş - Eokul giriş

2018 yılı EBA yarışmaları için başvuru tarihleri duyuruldu. Eba başvuruları - EBA giriş - Eokul giriş soruları internette araştırılıyor. Pek çok önemli bilgiye ulaşılabilen "eba.gov.tr" sistemine nasıl giriş yapılır? 14 Ocak tarihinde sona eren EBA birinci dönem sonrası yeni sezon ne zaman başlayacak?

Eba kurs başvuruları - EBA giriş - Eokul giriş

EBA E-Kurs başvurusu erişime açıldı. Öğrenci başvurusu süreci devam ediyor. Öğrenimlerine devam eden öğrencilere destekleme amacıyla gerçekleştirilecek olan EBA E-Kurs başvurusunun ardından dersler mart ayında başlayacak. Peki, kontenjan olması halinde okullarında, olmaması halinde ise en yakın okulda gerçekleştirilecek olan EBA E-Kurs başvurusu nasıl yapılacak? İşte, o süreç hakkında bazı detaylar

2018 EBA YARIŞMA BAŞVURU TARİHLERİ

EBA yarışmaları için başvuru tarihleri;
- 1. EBA Kısa Film Senaryo Yarışması 26 Şubat - 16 Mart
- 2. EBA Resim Yarışması için son başvuru tarihi 30 Mart
- 4. EBA Kısa Film Yarışması 26 Mart - 9 Nisan
- 4. EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması 10 Ocak - 2 Nisan
Yarışmalar hakkında detaylı bilgi, eba.gov.tr internet sitesinden alınabilir.

EBA KURS BAŞVRULARI İÇİN TIKLAYIN...

2018 EBA KURS TARİHLERİ

EBA kursları için birinci dönem 14 Ocak’ta sona erdi. 3 Mart’ta dersleri başlayacak ikinci dönem kursları için başvurular, 7- 18 Şubat tarihleri arasında alınacak. Yaz dönemi kurs başvuruları ise 18-24 Haziran tarihleri arasında alınacak ve dersler 2 Temmuz’da başlayacak.
EBA kursları için sınıf mevcudu 20’den fazla ve 10’dan az olamaz. Öğrenci sayısının 20’yi geçtiği durumlarda, dersler için ikinci sınıf açılabilir. Kurs için tek sınıf varsa, sınıfın kapasitesi göz önünde bulundurularak sınıf mevcudu 25’e çıkartılabilir.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA, farklı modüllerden oluşur. Bu modüller; kitap, video, dergi, yarışma ve ses kaydıdır. Haber modülünde; öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılan çalışmalar bulunur. Kitap modülünde; öğrenciler için derslerine yardımcı olacak kitapların PDF ve e-Kitap halleri yer alır. Dergi modülünde; bilim, kültür ve eğitim dergileri bulunur. Video modülünde; öğrencilerin ilgisine yönelik rehberlik, belgesel, kişisel gelişim ve mesleki eğitim videoları vardır.

KİMLER KATILABİLECEK?

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler, açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilecek. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında da kursa katılma hakkına sahip olacak.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

YILDA 3 KEZ YAPILIYOR

EBA Destekleme ve Yetiştirme Kursları; 1. dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kursları olmak üzere üç dönemde açılıyor. 1.dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kurslarının başlangıç ve bitiş tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği tarihe göre gerçekleşecek.

Yaz dönemi kursları, belirtilen tarih aralığına bağlı kalmak şartıyla kurs merkezleri tarafından bir başlangıç ve bir bitiş tarihi belirlenerek açılıyor.

EBA NEDİR?


EBA'nın açılımı Eğitim Bilişim Ağı'dır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA(Eğitim Bilişim Ağı) çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. EBA öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platformdur.

EBA'ya öğretmenler özel hazırladıkları içerikleri istediği gibi yükleyebilirken yine başka öğretmenler tarafından paylaşılan not ve sunumlara rahatlıkla ulaşabilmektirdir.

Bu sistemle birlikte öğretmenler arasında iletişim daha kolay bir hal almıştır. EBA öğretmenlere sağladığı kolaylıkların daha fazlasını öğrencilere sağlamaktadır. EBA'ya giriş yapan bir öğrenci oldukça zengin bir içeriğe ulaşabilmektedir. EBA'ya giriş yapan öğrenci başka öğrenciler tarafından paylaşılan notlara, sunumlara, görsellere rahatlıkla ulaşabilmekte ve bu materyallerden istediği gibi faydalanabilmektedir.

EBA NASIL KULLANILIR?

EBA’nın resmi sitesi www.eba.gov.tr girdikten sonra E-Kurs sekmesini açın.
Karşınıza Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi gelecek. Buradan öğreciler için eba girişi seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

Daha sonrasında karşınıza http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//giris.jsp adresi gelecek.
Buradan da e-okul bilgileri seçeneğini işaretleyerek T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sistemini doldurmanız gerekecek. İlgili alanları doldurduktan sonra giriş yap seçeneğine basarak sistem içersine girebilirsiniz.

Sistem içinde yine e-kurs sekmesini tıkladıktan sonra karşınızda öğrenci bilgileriniz gözükecek. Sistem üzerinde bilgilerimi güncelle seçeneğine bastıktan sonra öğrenci işlemleri menüsünden kurs tercih sekmesine tıklayarak kurs tercihleriniz yapabilirsiniz. Ders seçimi bttikten sonra kaydet seçeneğini işaretleyerek işleminizi bitirebilirsiniz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ