MENÜ

e-Devleti kilitledi! Duyan sıraya girdi: Soy ağacı sorgulama

E-Devlet bugün hizmetlerine bir yenisini ekledi. Kişiye özel şifre ile girilen ve sadece kişiye özel hizmet veren e devlette artık soyağacı da sorgulanabilecek. E devlet yeni hizmetini kullanıcılarına mesaj ve mail yolu ile duyurdu. Duyuru sonrası sitede yoğunluk yaşanmaya başladı. E devlet sistem, zaman zaman yoğunluk hatası veriyor... Peki e-devlet üzerinden soyağacı nasıl sorgulanır? Yeni hizme

e-Devleti kilitledi! Duyan sıraya girdi: Soy ağacı sorgulama

e- Devlet üzerinden verilen hizmetlere bir yenisi eklendi. e-Devlet'te alt-üst soy bilgisi sorgulama hizmeti bugün uygulanmaya başlandı. Bu sefer ki uygulama daha ilk anda vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Bu hizmet Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır.

SOYAĞACI NASIL SORGULANIR?

Vatandaşlar kullanıcı adı ve şifreleriyle E Devlete giriş yaptıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü altyapısı üzerinden alt-üst soy bilgisi sorgulama hizmetini kullanabiliyor. Sisteme giren vatandaşlar “belge oluştur” diyerek geçmiş yıllara ait soy ağaçlarını görebiliyor. Kısa yoldan sorgulama sayfasına ulaşmak için arama kısmını da kullanabilirsiniz.

YOĞUNLUKTAN KİLİTLENDİ

e- Devlet’e bugün soyağacını sorgulamak için giren vatandaşlar talebin ne kadar yoğun olduğuna da şahit oldu. Çünkü sistem yoğunluk uyarısı verdi. Uyarıda “Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir…” denildi.

Eba kurs başvuruları - EBA giriş - Eokul giriş

Haberin Devamı
YORUM YAZ