MENÜ

Duvarlar yıkılmadı: 0-0

Şampiyonlar Ligi yarı finali ilk randevusunde Atletico Madrid ile Chelsea karşı karşıya geldi. Simeone ve Mourinho'nun öğrencileri muhteşem bir savunma yaptı, forvetler ağları sarsamadı. Vicente Calderon'da golsüz biten maç sonrası Chelsea, Londra'ya avantajlı döndü.

Duvarlar yıkılmadı: 0-0

Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında Atletico Madrid ile Vicente Calderon’da karşılaşan Londra ekibi Chelsea, rakibi karşısında müthiş bir savunma anlayışı ortaya koydu ve İngiltere’de oynanacak rövanş öncesi önemli bir avantaj yakaladı. Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Simeone’nin ekibi Atletico Madrid oldu. 18. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Raul Garcia Chelsea kalecisi Cech’in sakatlanmasına neden oldu. Oyuna devam edemeyen Çek kaleci, yerini 41 yaşındaki Mark Schwarzer’a bırakmak zorunda kaldı. Kontralarla pozisyon bulmak isteyen Chelsea, bunda başarılı olamayınca oyunu kendi sahasında kabul etti. İlk yarının son bölümünde Atletico Madrid oyuna iyice ağırlığını koyarak tempoyu bir parça artırdı fakat yine de net bir pozisyon bulamadı ve maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

Arda maça hareket getirdi

İkinci yarıda Atletico Madrid, ilk yarıdan biraz daha fazla Chelsea kalesini ablukaya almaya başladı. Bu anlayışa rağmen pozisyon bulmakta zorlanan Atletico Madrid, 60. dakikada Arda’nın girmesiyle karşılaşmadaki tempoyu da bir anda arttırdı. Atletico, hiç hızını kesmeden hücum etmeye devam ederken, 79. dakikada da Arda Turan ’ın sol kanattan kafa vuruşu az farkla auta gitti. 80. dakikada, yine Raul Garcia’nın kornerden gelen topa yaptığı kafa vuruşu dışarı çıktı. Aynı Garcia’nın bir başka kafa vuruşu üst ağlarda kaldığında ise, dakikalar 84’ü gösteriyordu. Atletico Chelsea’yi kendi sahasına hapsettiği son anlarda Gabi, Raul Garcia ve Diego Costa ile pozisyonlar yarattı fakat istediği sonucu bir türlü alamadı. Maçın son anlarında başka pozisyon olmayınca Jose Mourinho’nun ekibi Chelsea, Vicente Calderon’dan istediğini almayı başardı ve mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ