MENÜ

Dursun Özbek: 340 milyon TL, 6 ayda 1 milyar TL oldu

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Dursun Özbek, başkanlık döneminde yaptıklarından 26 Mayıs'ta yapılacak seçimde başkan seçilmesi halinde yapacaklarına kadar pek çok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek: 340 milyon TL, 6 ayda 1 milyar TL oldu

Galatasaray'da başkanlık koltuğunu Ocak ayında Mustafa Cengiz'e devreden ve yarınki genel kurulda tekrar adaylığını koyan Dursun Özbek, kulübü gelecekte taşımak istediği yeri anlattı, UEFA kararından Ada meselesine kadar her sorumuza cevap verdi. İşte Özbek'in Sabah Gazetesi'nden Mehmet Özcan'a yaptığı açıklamaları: "Taraftar şampiyonluk ister, haklılar. Ama sportif başarının yanında mali olarak kulübü geleceğe taşıma sorumluluğumuz var. 2.5 senelık başkanlığım dönemimde günü kurtarmadık. Kulübümüz için tam 12 proje ürettik çünkü Galatasaray üretmek zorunda."

FİNANSAL RAHATLIK YILDIZLARI GETİRDİ
"Buna en canlı örnek de Emlak Konut'la Riva için yaptığımız iş. Riva 40 senedir yerinde duruyordu, biz değerlendirdik. Riva'dan ilk dilim olarak 340 milyon TL geldi. 1.5 milyar TL daha gelecek... 340 milyon TL'yi Şubat 2017'de Sportif AŞ'nin içine sermaye artışı için koyduk ve ilgili bankalara borçlarımızı ödedik. SPK başkanı ile görüştük, ona planlarımızı anlattık. Bu 340 milyon TL koyulmasa sermaye artışı olur muydu? Finansal rahatlığa bağlı olarak önemli transferler yaptık. Şampiyon olduk ve 50 milyon Euro daha geliyor."

340 MİLYON TL, 6 AYDA 1 MİLYAR OLDU
Buna sponsorların bonusları, GS Store'da oluşan kuyruğu, kombine gelirini de ekleyin. İşte Riva'dan gelen 340 milyon TL, 6 ayda 1 milyar TL oldu. Her şey bunun eseri. Riva gibi 2-3 tane daha projemiz var. Sürdürülebilir sportif başarı için çıkış yolumuz bu projeler. 21. şampiyonluk Galatasaray'a çok yakıştı. Helal bir şampiyonluk. Bu şampiyonluk için ter akıtan oyunculara, teknik ekibe, malzemeciler, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şampiyonluk sonrası Fatih Hoca ile de konuştum, tebrik ettim. O da yönetim olarak emeğimiz olduğunu söyledi. Fatih Terim, bu camiada Gündüz Kılıç ve Metin Oktay neyse odur."

UÇAKLAR İNECEK
"Takımın iskeleti var. Takviye gerekiyor tabii ki. UEFA yaptırımını bekliyorum, onun dışına çıkmadan transfer yapacağız. Elbette Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde başarılı çizgi çizmesi hedefimiz. Buna bağlı olarak uçaklar inecek."

GEÇMİŞTEN DERSLER ÇIKARDIK
"Gelınen noktada seçim iklimine bakın... Galatasaray'ın geleceği ile ilgili bir söylem var mı? Benim derdim Galatasaray, yeni nesil Galatasaray'ı yaratmak. Bu seçim ikliminin parçası olmayacağım. Bu 4 ay bize fırsat verdi, şapkamızı önümüze koyduk. Geçmişle ilgili yaptıklarımızı süzgeçten geçirdik, dersler çıkardık, oradan gelen birikimlerimiz var. Bu dönemde bu birikimleri Galatasaray'a yansıtmak önceliğimiz olacak. Ben bu birikimi Galatasaray'dan esirgeyemem. Bu yüzden aday oldum"

ADA'YI KİMSE ELİMİZDEN ALAMAZ
"Galatasaray Adası için 2011'de Büyükşehir Belediyesi yıkım kararı almış, kulüp itiraz etmiş ancak ret yanıtı gelmiş. Biz yıkımı engellemek için Danıştay'a başvurduk, oradan da ret kararı çıktı ve yasal olarak yıkım emri geldi. Biz belediyeye 'Yıkma imkanımız (alet-edavat) yok. Yapamayız' dedik. Belediye de yıktı. Galatasaray Adası İstanbul'daki mührümüz. Kimse elimizden alamaz. Anıtlar Kurulu ile görüştüm. Arşivi götürdüm, 1800'li yıllardan beri bir yapı var. O ilk hali ile sosyal tesis olarak kullanılması gayet mümkün. Ada kapısını tekrar üyelere açacak."

"UEFA'YA SÖZÜMÜZÜ TUTTUK"
"65 milyon Euro maaş limitine uyduk. UEFA'ya verdiğimiz bu sözü tuttuk. UEFA Finansal Fair Play Direktörü Andrea Traverso ile 3-4 kez görüştüm. Gayrimenkulden gelen projelerden nasıl para beklediğimizi ve sermaye artışını anlattım. 'Finansal yapıyı düzeltiyoruz' dedim. Bu yüzden bizi men cezası verecek kurula sevk etmediler, hazırlık kuruluna yönlendirdiler ve yol haritamız çizildi."

Haberin Devamı
YORUM YAZ