MENÜ

Durmak yok

Avrupa Şampiyonası'nda grup lideri olarak çeyrek finale kalan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın coachu Ekrem Memnun, çok karakterli oyuncularla çalıştığını belirterek, “Bu oyuncular asla bırakmıyorlar. Hiç geri adım atmıyorlar. 3 maçımız kaldı. Hepsini kazanmak istiyoruz” dedi.

Durmak yok

Potanın Perileri, oynadığı 6 maçın 5’ini kazanarak grup lideri olarak çeyrek finale kalırken, coach Ekrem Memnun, takımın geldiği yerden çok memnun.

Hazırlık döneminde bazı sıkıntılar yaşadıkları için turnuvaya çok iyi başlayamadıklarını dile getiren başarılı coach, “Nevriye’nin bir sakatlığı vardı. Şampiyonanın başında da zehirlendi. Polonya maçını çok kötü oynadık ve zor kazandık. Kaybetseydik herşey başka türlü ilerleyebilirdi. Ama her geçen gün oyunumuzu geliştirdik. Şu ana kadar iyi geldik ama sonrası ne olur bilemiyorum. İyi savunma yapıyoruz. Hücumumuz bence bu seviyede olabileceği kadar iyi. Bir günde dünyanın en iyi şutörünü yetiştiremeyiz. Elimizdeki malzeme bu. Çok basit top kayıpları yapıyoruz. Yediğimiz sayıların bazıları da bundan kaynaklanıyor. Biraz daha konsantre olup daha az top kaybı yaparsak sayı ortalamamız da artacaktır” dedi.

Oyunculardan çok etkilendim

Turnuvanın en az sayı yiyen takımı olan Potanın Perileri’nin en büyük avantajı da savunma. Savunmaya çok fazla çalışamadıklarını dile getiren Ekrem Memnun, “Oyuncularım çok akıllı ve istekli. Çalışmasak da anlattığım taktikleri çok iyi uyguladılar. Zaten savunma alışkanlığı olan bir takımız. Çok konsantre ve özverililer. Nevriye, Işıl, Birsel, Bahar ve Şaziye bu takımı sırtında taşıyor. Kazanmak için neler yapılması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Mesela ilk yarıyı çok kötü oynuyoruz, ikinci yarıda ısınmaya ilk Birsel çıkıyor. Ben Birsel’i burada tanıdım. Çok önemli bir karakter olduğunu gördüm. Bunlar kazanmayı bilen, kazanmak için kendilerini ortaya koyan isimler. Bu oyunculardan çok etkilendim. Şimdiye kadar elde ettikleri başarıların tesadüf olmadığını gördüm” diye konuştu.

Lara Sanders, Türk gibi

Devşirme Lara Sanders’ın da müthiş bir insan olduğunu vurgulayan Memnun, “Dünya iyisi bir insan. Kendine piyasa yapmak için burada değil. Türk gibi oynuyor. Amerikalı değil de, gerçek bir Türk Milli Takımı oyuncusu gibi. Gençlere gelince. Onların bence daha çok katkı yapması lazım. Daha konsantre olmaları gerekli. Işıl, Birsel, Şaziye, Nevriye gibi oyuncuların yanında olmanın onlar için bir şans olduğunu farkına varmaları, onlardan birşeyler öğrenmeye çalışmaları gerekiyor. Bugün Türk Milli Takımı’nın sahip olduğu imkanlar kimsede yok. Bu noktaya kolay gelinmedi. Genç arkadaşlar böyle bir bolluğun içine geldi. Bu noktalara gelmek için büyük fedakarlıklar yapıldı. Nerede olduklarını anlamalılar. Onlardan daha çok katkı bekliyorum” ifadesini kullandı.

Ölümüne oynayacaklar

Önlerinde sadece üç maç kaldığını hatırlatan Ekrem Memnun, “Ben temkinli bir insanım. Geçmişte sütten ağzım çok yandı. İddialıyım ama bunu dile getirmem. Şu söyleyebilirim. Her maçı kazanmak için oynayacağız. Kazanırsak zaten hedefimize ulaşacağız. Şuna eminim ki bu oyuncular asla pes etmeyecek. Etmiyorlar zaten. Hiç bırakmıyorlar ve geri adım atmıyorlar. Burası çok net. Çarşamba günü (yarın) çeyrek final oynayacağız. Ölümüne oynayacaklarını biliyorum. Bu yüzden bir konuşma filan da yapmayacağım. Onlar ne yapılması gerektiğini biliyor. İlk amacımız Olimpiyat Elemeri’ne katılmak. Kazanırsak bunu garantileyeceğiz. Sonrasını da hep birlikte göreceğiz” dedi.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ