MENÜ

'Duraklama dönemi bitti'

Galibiyet Rijkaard'ı mest etti: “Lige gayet iyi başlamıştık. Sonra duraklama dönemi başladı. Ama Sivas maçında takım ruhunun ne kadar üst seviyede olduğunu gördük”

'Duraklama dönemi bitti'

Fenerbahçe yenilgisiyle hedef isimlerden biri haline gelen teknik direktör Frank Rijkaard, Sivasspor galibiyetiyle soluklandı. Atılan iki golde de büyük sevinç yaşayan Hollandalı teknik adam, 90 dakika bitiminde yaşadığı mutluluğu basın toplantısında dile getirdi. Maçla ilgili görüşlerini, “İyi başladık, iyi de oynadık. Galibiyeti hak ettik. Tek üzüntüm, üçüncü golü atamamak. Genel olarak iyiydik” sözleriyle dile getiren Cim Bom’un hocası, “Futbolcularda silkinme vardı. Ateşleyici güç nereden geldi?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Futbolcularım tamamen mantalite değiştirip, iyi bir mücadele örneği gösterdiler. Kazandığımız için çok mutluyum.” Keita, Elano ve Baros’suz çok rahat kazanmalarını, oynayanların iyi performans göstermesine bağlayan Rijkaard, “İlk 20 dakika devamlı önde ve çok agresif oynadık. Bugün takım olarak orta sahada çok iyi bir performans gösterdik” dedi.

Haberin Devamı

‘Transfer yapabiliriz’
Forvet transferi için, “Şu an oynayan oyuncularıma güvenim sonsuz. Onlarla çalışmaya devam ediyoruz. Bazı değişiklikler yapabiliriz. Mutlaka yönetimimiz araştırmalar yapacaktır. Transfer sezonu açıldığında tekrar konuşmalar yapabiliriz” diyen Rijkaard, şöyle devam etti: “Ayhan çok önemli bir futbolcu ama birçok önemli futbolcumuz var. O yüzden diğerlerini de denedik. Önümüzde uzun bir periyot var, bu yüzden aynı oyuncularla sürekli oynayamazsınız. Önümüzdeki maçlarda Ayhan’ı da göreceğiz... Lige gayet iyi başladık. Sonra duraklama dönemi başladı, Sivasspor maçında ise takım ruhunun ne kadar üst seviyede olduğunu gördük...” Rijkaard, Daum’un hafta içindeki açıklamaları ve disiplin kurulunun cezalarıyla ilgili ise “O maça dönmenin anlamı yok... Cezalarla ilgili saatlerce konuşabiliriz ama ben bir teknik direktörüm. Benim işim sahada en iyisini verebilmek” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Raşit Altun

YORUM YAZ