MENÜ

Dünya'nın en büyük havaalanı hizmete girdi

Dünya’nın en büyük havaalanı dün hizmete girdi. Dev eserin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Paha biçilmez bu şehre yaptığımız böylesine bu büyük eser, işte bunun için adını İstanbul verdik” dedi.

Dünya'nın en büyük havaalanı hizmete girdi

İstanbul’un 3., Dünya’nın en büyük havaalanı dün hizmete girdi. Muhteşem bir törenle açılışı gerçekleştirilen yeni havaalanı için yapılan törene yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı. Dev eserin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çifte gurur yaşadıkları bir gün olduğunu söyledi. Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümünün gururunu da bugün hep birlikte yapıyoruz. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni havalimanına “İstanbul” adının verildiğini belirterek, “Paha biçilmez bu şehre yaptığımız böylesine bu büyük eser, işte bunun için adını İstanbul verdik. Hayırlı olsun.” dedi.

Haberin Devamı

Demirören de katıldı

Törende yabancı devlet adamlarının yanısıra Demirören Grubu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören eşi Revna Demirören ve kızı Yelda Demirören, Demirören Holding Başkan Yardımcısı Meltem Demirören ve eşi iş adamı Kıvanç Oktay, Demirören Medya Grubu Başkanı ve Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal da katıldılar.

Dünyanın en büyük havaalanı hizmete girdi

Ayrıca spor dünyasının ünlü isimleri de İstanbul Havalimanı’nın açılışında hazır bulundular.

İlk bilet Erdoğan’a

“İstanbul Havalimanı dünyaya hayırlı bir hizmet olmuştur” diyen Cumhurbaykanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlileri selamladıktan sonra ’buggy’ isimli golf aracına eşi Emine Erdoğan ile birlikte bindi. Aracı kullanan Erdoğan havalimanın içinde kısa bir tur attı. Erdoğan golf aracıyla bilet kontuarına gelerek Ankara için temsili uçuş kartı aldı.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük havaalanı hizmete girdi

İlk sefer yarın

İstanbul Havalimanı’nda ilk sefer, 31 Ekim’de saat 11.30’da yapılacak Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Ankara seferi olacak. Uçuş Boeing 777 tipi uçakla icra edilecek, ikinci sefer ise Boeing 737-800 tipi uçakla Kıbrıs’ın Ercan Havalimanı’na olacak. İlk iniş yapacak olan Ankaraİstanbul yolcu uçağının saat 14.15’de piste teker koyması planlanıyor.

İSTANBUL HAVALİMANI

■ 76.5 milyon metrekarelik alanda kuruldu

■ 6 bağımsız pist

■ 500 uçak kapasitesi

■ 70 bin araçlık kapalı ve açık otopark

■ İlk etapta yıllık 90 milyon, toplamda 200 milyon yolcu

■ 250 havayolu şirketine hizmet verecek

■ Günde 2 bin uçak iniş kalkış yapabilecek

■ 350’den fazla destinasyona uçuş yapılabilecek

■ 1.3 milyon metrekareyle tek çatı altındaki en büyük terminal binası

YORUM YAZ