MENÜ

Dünyanın beklediği adam Drogba

Drogba'nın Galatasaray formasıyla Avrupa'ya dönüşü sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada heyecan yarattı. Tüm futbolseverler, 34'lük golcünün bugün TT Arena'da Schalke'ye karşı ortaya koyacağı performansı izlemek istiyor

Dünyanın beklediği adam Drogba

Didier Drogba... Rüya gözüyle bakılırken, bir anda İstanbul’a geldi, parçalıyı üstüne giydi, sahaya çıktıktan sonra 7 dakika içinde inanılmaz bir kafa golü atıp, bir de gol pası verdi. Onun bu performansı, tüm dünyada heyecan yarattı. Dünya medyasında, internet sitelerinde, gazetelerde, twitter’da o konuşuldu. Şimdi ilgi daha da büyük. Çünkü Drogba, Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Chelsea’ye bu kupayı getiren ismin ta kendisi ve bir kez daha bu arenada sahne alacak. Karşılaşmanın İstanbul’da, TT Arena’da olması da bu buluşmayı daha ilginç bir hale getiriyor. Zira atmosferin ‘büyüleyici’ nitelikte olacağına dair tüm futbolseverlerin inancı tam. Şimdi herkes, Drogba’nın Şampiyonlar Ligi’ne nasıl bir geri dönüş yapacağını merak ediyor ve onu izlemek istiyor.

Schalke’ye golü var

Tecrübeli futbolcu, 2007-08 sezonunda Schalke 04 karşısında Şampiyonlar Ligi maçında gol atmıştı. Chelsea’nin sahasında 2-0 kazandığı maçta 1 gol atan Drogba toplamda ise 75 Şampiyonlar Ligi maçında 39 gol kaydetti. Drogba 39 golle turnuva tarihinin (1992-93 sezonunda beri Şampiyonlar Ligi adıyla oynanan turnuvanın) en golcü 9.oyuncusu konumunda bulunuyor. Drogba kariyerine halen Avrupa’da (Şampiyonlar Ligi’nde) devam eden isimler arasında ise en golcü 3.oyuncu konumunda bulunuyor.

Tek soru işareti Drogba’da


Herkes aynı sorunun cevabını bekliyor: Drogba bugün 11’de sahaya çıkacak mı? Büyük ihtimalle bu sorunun cevabı evet, ancak kesin yanıtı Fatih Terim de bilmiyor. Tecrübeli hoca, Drogba’nın 90 dakikayı tamamlamakta zorlanacağını düşündüğü için, onu ilk 11’de belirli bir süre mi, yoksa sonradan oyuna dahil ederek mi oynatacağına henüz karar verebilmiş değil.

Haberin Devamı
YORUM YAZ