MENÜ

Dünyaları alan sabit disk!

Bu yeni sabit diske, tam 400 adet Blu-ray diskin içeriğini sığdırmanız mümkün!

Dünyaları alan sabit disk!

Bundan birkaç ay önce Seagate 8 TB'lık sabit disklerini tanıtmış ve geniş kapasite isteyen kullanıcıların takdirini toplamıştı. Seagate'in bu atağının üzerinden çok geçmeden HGST, Seagate'i geride bırakmayı başardı bile. HGST'nin gelecek diski tam 10 TB kapasitesinde olacak.

Yeni 10 TB'lık diskini duyuran HGST, geniş depolama alanına sahip olmak isteyenleri cezbedecek gibi görünüyor. Fakat HGST, yeni disklerinde yalnızca kapasiteyi arttırmakla kalmamış, bunun yanında farklı teknolojileri de dikkate almış. HGST'nin yeni diskleri, şirketin üzerinde uzun süredir çalıştığı SMR (Shingles Magnetic Recording) teknolojisiyle birlikte okuma ve yazma noktasında büyük performans sağlayabilecek.

Öte yandan şirketin yine uzun süreli çalışmalarının ardından kavuştuğu "helyum tabanlı çözümü" disklerin performansına katkıda bulunmasının yanında plakaların daha az ısınmasını ve daha sessiz çalışmasını da sağlıyor. Öte yandan HGST'nin yeni disklerinin 256 MB ön bellek değerine sahip olacağını da söyleyelim.

Resimlerle: Verilerinizi bozuk disklerden kurtarın

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı
YORUM YAZ