MENÜ

Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası sona erdi

Türkiye Satranç Federasyonunun ev sahipliğinde, Dünya Satranç Federasyonunca düzenlenen şampiyonada Türkiye, Ermenistan, Rusya, Ukrayna, Hollanda, Almanya, ABD, Çin, Mısır ve Azerbaycan'dan 50 yarışmacı mücadele etti.

Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası sona erdi

Limak Limra Otel’deki şampiyonada her takımda 4 asil, bir de yedek oyuncu bulundu. 9 turdan oluşan ve puan sistemine göre mücadelelerin yapıldığı şampiyonada Rusya Milli Takımı şampiyon oldu. İkinciliği Çin, üçüncülüğü ise Ukrayna elde etti.

Haberin Devamı

Ödül törenine Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Başkanı Kirsan Ilyumzhinov, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Aşkın Keleş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çulfa ve sporcular katıldı.

Törende konuşan Tulay, iki hafta önce başlayan ve heyecanlı anlara sahne olan şampiyonanın başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Şampiyonanın başından sonuna kadar istikrarla yoluna devam eden ve şampiyon olan Rusya takımını tebrik eden Tulay, katılan tüm sporculara da teşekkür etti.

Ilyumzhinov ise Türkiye’de ikinci kez gerçekleştirilen şampiyonanın uluslarası arenada satrancın tanıtımı için oldukça önemli olduğunu dile getirerek, Türkiye’deki satranç geleneğinin artarak devam ettiğini, dünyanın en güçlü takımlarının Antalya’da buluşarak satranç sanatını ustalıkla sergilediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Şampiyonayı dördüncü kez kazanan Rusya takımının gösterdiği motivasyonun dünyaya ilham ve neşe verdiğini ifade eden Ilyumzhinov, şöyle konuştu:

"Türkiye yine standartların ötesinde bir şampiyonaya imza atarak dünya çapında satrancın gelişimine üst düzey destek vermiştir. 2000 ve 2012 Dünya Satranç Olimpiyatları’nı son derece başarılı bir şekilde düzenleyen Türkiye Satranç Federasyonuna ve FIDE Asbaşkanım Ali Nihat Yazıcı’ya teşekkürlerimi sunuyorum."
Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara ve sporculara ödülleri verildi.

AA

YORUM YAZ