MENÜ

Dünya şampiyonu yeni şampiyonlar yetiştiriyor

Tekerlekli Kayak 2004 Dünya Şampiyonu Muhammed Kızılarslan, Kastamonu'da geleceğin şampiyon sporcularını yetiştiriyor.

Dünya şampiyonu yeni şampiyonlar yetiştiriyor

Sporcu kimliğinin yanında iki yıldır Genç, Yıldız ve Çocuklar Milli Takımı'nda ve Kastamonu Topraksu Gençlik Spor Kulübü'nde antrenörlük yaptığını ifade eden Kızılarslan, ülkeye yeni sporcular kazandırmak için uğraştığını söyledi.

Okullarda yaptığı seçmeler sonucunda kulüpte 25 öğrenciyi eğitime aldığını belirten Kızılarslan, bunların içinden geleceğin şampiyonlarının yetişeceğini kaydetti.

Kızılarslan, tekerlekli kayağın dünyanın en zor sporları arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Dayanıklılık temeline dayanan ve vücudu en küçük kasına kadar çalıştıran bir spordur. Yüzme sporu ile eşdeğerdir. Bu nedenle bu sporu yapabilecek özelliklere sahip çocuklar nadiren çıkıyor. Çocukları haftanın 3 günü antrenmanlarla en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. En kısa zamanda da yarışlara katılarak, derece almayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kastamonu'da kayak sporuna Kulüp Başkanı İrfan Hasanoğlu ve Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık'ın destek verdiğini vurgulayan Kızılarslan, bu sayede kentin kısa sürede bu sporda öne çıkacağını savundu.

Avrupa'da kayak sporuna katılımın oldukça yüksek olması nedeniyle, imkanların daha müsait olduğuna işaret eden Kızılarslan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'de henüz kalabalık sporcu kafileleri halinde çalışmalar yapılmadı. Bunun yapılması halinde dünyada başarı yeniden gelir. Bu amaçla Kastamonu'da çalışmalarımıza başladık ancak antrenman yeri konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Dünya Kupası şampiyonlarına otobanlarda antrenman yaparak hazırlanmak zorunda kalmıştık. Bu spor için, en az 2,5 kilometre uzunluğunda, trafiğe kapalı asfalt piste ihtiyacımız var."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ