MENÜ

Dünya Kupası'nı ücretsiz izleyecekler...

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter: "Yoksul Afrika ülkelerindeki insanlar, Dünya Kupası'nı ücretsiz izleyecek" dedi.

Dünya Kupası'nı ücretsiz izleyecekler...

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Sepp Blatter, yoksul Afrika ülkelerindeki insanların 2014 Dünya Kupası’nı yerel televizyon kanallarından ücretsiz izleyebileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Cezayir’e yaptığı iki günlük ziyaret kapsamında başkent Cezayir’de katıldığı bir basın toplantısında açıklama yapan Blatter, yoksul Afrika ülkelerindeki insanlara, Brezilya’da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası’nı ücretsiz izleyebilecekleri müjdesini verdi.

Blatter, bu uygulamadan yararlanacak ülkelerin listesini açıklamazken, bu kararı Afrika’daki ekonomik durumu kötü olan ülkelerin gençlerini desteklemek amacıyla aldıklarını söyledi.
FIFA Başkanı, söz konusu kararın Nijerya ve Güney Afrika gibi ekonomik durumu iyi olan ülkeleri kapsamayacağını ifade etti.

Konuyla ilgili Kuzey Afrika ülkelerine yönelik açıklamalarda da bulunan Joseph Sepp Blatter, Cezayir, Tunus gibi ülkelerde yayın yapan yerli televizyon kanallarına ise nominal ücretler uygulayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Blatter, "Bu konuyu Cezayir iletişim bakanıyla görüştük. Kuzey Afrika ülkelerine yönelik ücret indirimi uygulamasındaki amacımız, yerel kanalların uluslararası yayın hakkına sahip televizyon kanallarıyla rekabet edebilirliğini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

FIFA Başkanı Blatter, Afrika Futbol Federasyonu Başkanı İsa Hayatu’yla birlikte dün Cezayir Futbol Federasyonu’nun 1,5 milyon dolara mal olan yeni merkezinin açılışını da gerçekleştirmişti.

AA

YORUM YAZ