MENÜ

Dünya Fernandinho'nun Neymar'a pasını konuşuyor

Brezilya'nın 4-0'lık galibiyeti Brezilya ve İspanya basınında da geniş yer buldu. İspanyollar Neymar'ın muhteşem futbolunu ve gollerini manşetlerine taşırken, Brezilya basını ise Fernandinho'nun muhteşem pasına övgüler yağdırdı.

Dünya Fernandinho'nun Neymar'a pasını konuşuyor

Geçtiğimiz sezon Fatih Terim önderliğinde 7 yıllık bir pğrojeye başlayan ve ilk yılında çok ciddi hüsran yaşayan A Milli Futbol Takımımız, dünya devi Brezilya'ya farklı kaybederken, futbolcuların kötü ve vasat oyunu futbolseverlerin tepkisini aldı. Gecenin sonunda Sambacılar ve Neymar alkış toplarken, Brezilya'nın attığı ilk golde Fernandinho'nun Neymar'a attığı pas en çok konuşulan hareketlerden biri oldu. Manchester City'li orta saha oyuncusunun Neymar'a attığı pas ve Neymar'ın ofsayt kontrolünü çok iyi yaprak defansımızı gafil avlaması Milli Takımımız adına eksi hanesine yazılacak bir detaydı.

Bu pas, çoğu kişiye Akhisar Belediyesporlu Bilal Kısa'nın özellikle 4 büyükleri yendikleri maçlarda Gekas'a attığı pasları anımsattı.


İşte dünya basınında Türkiye - Brezilya maçının yankıları;

Globo Esporte: "Alkışlar Neymar için" başlığını kullanan Brezilya basını 4-0'lık galibiyeti manşetlere taşırken atılan ilk golü ön plana çıkardı. Fernandinho'nun 43,5 metrelik harika pasında Neymar'ın koşusuna dikkat çekti. Türkiye'nin ofsayt taktiği denemesinin yeterli olmadığını yazarken, Neymar'ın yaptığı klas dokunuşla Volkan Demirel'i ters ayakta yakaladığını belirtti.

Mundo Deportivo: "Neymar yeteneklerini Türkiye'de sergiledi" ifadelerine yer verirken, Brezilyalı yıldızın attığı gollerle efsane yıldızlar Pele ve Zico'ya biraz daha yaklaştığını yazdı.

Sport: Neymar, Türkiye'ye karşı Brezilya'nın lideri oldu. Dunga'nın sisteminde özel bir yere sahip olan Neymar'ın özellikle hücumda çok etkili olduğunu vurguladı.

Marca: Neymar, Brezilya ile eğlenceli başlığını kullanırken, Neymar'a övgüler yağdırdı. Brezilya'nın, Türkiye'de hiçbir sorun yaşamadığını belirten gazete Neymar'ın iki golle sahanın yıldızı olduğunu yazdı.

Daily Mail: Neymar'ın iki golüyle Brezilya'nın dostluk maçından rahat bir galibiyet çıkardığını yazarken, Chelsea'de forma giyen Willian'ın performansının da etkileyici olduğunu yazdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ