MENÜ

Dünya Bernabeu'ya aktı

Bernabeu'da 82 bin kişi tribünde, dünyada 1 milyar futbolsever televizyon başında dev maça tanıklık etti. Hayatın durduğu İspanya'da 55 sinema salonu, dev ekrandan mücadeleyi yayınladı.

Dünya Bernabeu'ya aktı

Santiago Bernabeu Stadı’nda 82 bin kişi, El Clasico’yu yerinde izledi. Biletlerin karaborsada bin Euro’ya kadar satıldığı mücadelede stada giremeyenler, alternatif olarak sinema salonlarına akın etti. Ülkedeki 55 sinema salonunda bu maç, canlı olarak ekrana geldi. Elbette İspanya dışında tüm dünyanın gözleri, El Clasico’nun üzerindeydi. Dünyada 200 televizyon kanalının verdiği karşılaşmayı, yaklaşık 1 milyar insan izledi.

Gonzalez noktayı koydu
La Liga’da sezonun en önemli karşılaşması Real Madrid-Barcelona mücadelesinin hakemi, Mejuto Gonzalez’di. Hakemlik kariyerinde 100’den fazla maça çıkan Gonzalez, kariyerindeki son El Clasico maçına çıktı. Bu sezon sonunda 10 yıllık hakemlik kariyerine nokta koyacak 45 yaşındaki tecrübeli İspanyol hakem, ayrıca Atletico Madrid-Sevilla arasındaki Kral Kupası’nda da düdük çalacak. Bu arada maçtan önce aralarında Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski’nin de bulunduğu uçak kazasında hayatını kaybeden 96 kişi için, saygı duruşunda bulunuldu.



Potada da kazanan Barça
İspanya Basketbol 1. Ligi’ndeki derbi maçında Barcelona, sahasında Real Madrid’i 78-73 mağlup etmeyi başardı. Rakibi karşısında maç boyunca etkili bir performans sergileyen Barça’da Navarro 20, Lorbek de 15 sayıyla etkili bir performans sergiledi. Son çeyrekte ev sahibi üzerinde kurduğu baskı yetersiz kalan Real’de ise 19 sayı atan Llull ve 12 sayı atan Tomic’in çabası, mağlubiyeti engelleyemedi. Barça, Euroleague çeyrek finalinde de rakibini 3-1’lik seriyle devirmişti.



Salonda gülen Real
İspanya’da nefeslerin tutulduğu El Clasico öncesi geçmişe gidildi! Her iki takım da geçmişte forma giyen veteran oyuncular, salon futbolunda karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişme içinde geçen mücadeleden ise zaferle ayrılan taraf 13-12’lik skorla Real Madrid oldu. İspanyol futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği bu anlamlı karşılaşmada Barcelona’da Alfonso Alves, Real Madrid’de ise Nadal gibi eski yıldızlar sahne aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ