MENÜ

Düelloda 2. perde

Lutfi Arıboğan, kendisi için yapılan açıklamada 'maaşlı eleman' ifadesini kullanan Fenerbahçe Yönetimi'ne, “Açıklamayı maaşlı bir memura yaptırsalar daha güzel bir metin ortaya çıkardı. Belli ki bir amatöre yazdırmışlar!” dedi

Düelloda 2. perde

Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ile Fenerbahçe Yönetimi arasındaki söz düellosu hız kesmeden devam ediyor. Sarı-Kırmızılı kulübün yöneticisi son olarak Fenerbahçe’nin resmi internet sitesinde yer alan duyuruya yanıt verdi. Radyospor’a konuşan Arıboğan, “Bugüne kadar sabırla yaşamıma devam ediyordum ama son dönemlerdeki yalan ve iftira artınca 15 gün evvel bir açıklama yaptım. Ama bu açıklama yeni gibi sunuldu” dedi.

‘Yüzlerine nasıl bakacak’

Fenerbahçe’nin yaptığı açıklamaya değinen Arıboğan, “Eğer beni kast ediyorlarsa, bu konuda benimle muhattap olacak kişinin en az benim kadar Türk sporuna hizmet etmesi gerekiyor” ifadesini kullandı ve şöyle devam etti: “Adı geçen açıklamada beni en çok şaşırtan, spordaki profesyonelleşme ile ilgili yapılan yorumdur. İstikrarlı başarılar için profesyonellik şart. Profesyonelliği küçümseyen zihniyet, acaba kendi profesyonellerinin yüzüne nasıl bakacak? Aslında bu açıklamayı maaşlı bir memura yaptırsalar çok daha güzel bir metin ortaya çıkardı. Belli ki açıklamayı bir amatöre yazdırmışlar.”

‘Bu zihniyet uzaklaşacak’
“Sporun dışından spor sektörüne giren, kurumları, kulüpleri kendi çıkarları için kullanan, bunun üzerinden güç ticareti yapanlar gördüğümüz kadarıyla profesyonelliğe karşı olan insanlar. Bu zihniyette olan insanlar, Türk sporundan uzaklaşacaktır. Ortalığı bulandıranlar, kendi çıkarları uğruna beni tehdit edip hedef gösterenlerin çabaları boşa çıkacak. Bundan sonra böyle devam ederse hukuki yollara başvuracağım. Türk sporunu onların deyimiyle ‘maaşlı profesyoneller’ kurtaracaktır.”

‘Yalan ve iftiradan ibaret’


“UEFA süreciyle ilgili ortaya atılan iddialar yalan ve iftiradan ibaret. Mehmet Ali Aydınlar döneminde Türk futbolunun hayrına işler yapıldı. Buradaki amaç konuyu ana mecrasından çıkarıp, esasından uzaklaştırmak için yürütülen bir iletişim politikasıdır. CAS’ın vereceği kararın ardından bir açıklama yapmayı düşünmüyorum. Benim bu konuya dair bir yorumum olamaz. Kim suçlu, kim masum bunları bilemem. Reaksiyon gösterdiğim konu, kamuoyunun aldatılması, ben dahil birtakım kişilerin hedef gösterilmesi.”

Arıboğan ne demişti?

“İkinci Etik Kurulu raporu, malum kişiyi (Aziz Yıldırım) temiz çıkaran bir rapor hazırlamıştı. Ben Etik Kurulu’nda adı geçen şahsın temiz çıkması için mi tehdit etmişim? Çok komik ve ironik bir durum. Türk futbolu toparlanma sürecine girsin diye dua ediyoruz ama bazı şahısların artık akıl sağlığından şüphe etmek gerektiğini düşünüyorum. Tahmin ediyorum ki ileride yeni Fenerbahçe Yönetimi, hem Galatasaray hem diğer rakipleriyle daha sağlıklı ilişkiler kuran bir yapıda olacaktır.”

Fenerbahçe ne demişti?

“Bir kulübün maaşlı elemanının haddini aşan söylemleri nedeniyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Öncelikle bu şahsa hatırlatmamız gereken husus; her ay başında hesap ekstrelerini kontrol edenlerin, kulüplerin yürekten sözcülüğüne bürünmeye hakkı olmadığı gerçeğidir. Bu maliyetli tüccarların varlığı aldıkları yüksek ücrete bağlıyken, 100 yıllık camialara dil uzatmaları, hadsizliğin ötesinde terbiyesizliktir. Fenerbahçe’nin hafızasını ve nefretini ciddiye almayanlar, bunun bedelini ağır ödeyecektir.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ