MENÜ

Dortmund için tur 'cepte': 2-4

Şampiyonlar Ligi'nde son 16'da Zenit evinde güçlü Borussia Dortmund'u konuk etti. Bol gollü geçen maçta Alman ekibi, rakibini 2-4 mağlup etti. Goller, Mhkitaryan (4'), Reus (5'), Shatov (57'), Hulk (69'p), Lewandowski (61', 71')'den geldi.

Dortmund için tur 'cepte': 2-4

Petrovsky Stadı'nda oynanan ikinci tur karşılaşmasında Borussia Drotmund maça fırtına gibi başladı. Maçın hemen başında 4. dakikada Ermeni golcüsü Henri Mkhitaryan ile öne geçen konuk ekip, bir dakika sonra Dortmund'un genç yıldızı Marco Reus ile farkı ikiye çıkarttı. İlk yarı 2-0'lık Alman ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarıda Dortmund ataklarını keserek kendi oyununu sahaya yansıtan Rus ekibi, Oleg Shatov'un 57. dakikada kaydettiği golle farkı bire indirdi.(1-2) Ancak Dortmund baskılı oyununu sürdürmeye devam etti tehlikeli pozisyonlarla Zenit kalesini yoklayan Dortmund Polonyalı golcüsü Lewandowski'nin 61. dakikada bulduğu golle farkı tekrar ikiye yükseltti.(1-3) 69. dakikada Hulk ile penaltı vuruşunu gole çeviren Zenit skoru 2-3'ye taşıdı. Alman ekibi, 71'de Lewandowski'nin ayağından gelen golle tekrar farkı ikiye çıkarttı ve skoru belirledi. Rus ekibini deplasmanda 4 golle geçen Borussia Dortmund çeyrek final için rahat bir sonuç alarak, turu büyük ölçüde garantiledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ