MENÜ

"Dörtlü final oynayabiliriz"

Efes Pilsenli oyuncu Ender Arslan, takım halinde mücadele ettikleri takdirde, sahip oldukları kadronun THY Avrupa Ligi'nde "Dörtlü Final" oynamak için yeterli olduğunu söyledi.

"Dörtlü final oynayabiliriz"

Takım arkadaşları Kerem Gönlüm ve Sinan Güler ile birlikte Avrupa Koleji’nin kış spor okulunun açılışına katılan Ender Arslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu sezon takımlarında önemli değişikliklerin olduğunu belirterek, "Ama hedeflerimiz her zamanki gibi yüksek. Ligde, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda şampiyonluk ve Avrupa Ligi’nde dörtlü final hedefimiz var. Bunun için yola çıktık. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için de elimizden geleni yapacağız" dedi.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini anlatan Ender, şunları kaydetti: "Yeni oyuncularımızın takıma uyum sağlaması adına güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Şu anda da iyi durumdayız. Yeni bir takım olmamıza rağmen yaptığımız hazırlık maçlarında da fena basketbol oynamadık. Yeni hocamızla birlikte takımda yeni bir sistem olacak. Geçen sezona oranla biraz daha hızlı basketbol oynayacağımızı biliyoruz. Çünkü hocamızın sistemi öyle. Alınan oyuncular da kaliteli. Artık önemli olan bunu sahaya yansıtmak. Takım halinde mücadele ettiğimiz takdirde, elimizdeki kadro Avrupa Ligi’nde dörtlü final oynamak için yeterli."
Ender Arslan, 2010 Dünya Şampiyonası’nda elde ettikleri başarının kendileri için önemli bir motivasyon kaynağı olacağını dile getirerek, "Dünya Şampiyonası’nda da takım olarak mücadele ettik ve dünyanın en önemli ülkelerini dize getirdik. Kulüp bazında da aynı şey söz konusu. Eğer bir bütün halinde iyi mücadele ederseniz, başarı da gelecektir" ifadelerini kullandı.

Beko Basketbol Ligi’nin bu sezon çok çekişmeli geçeceğine inandığını söyleyen Ender, "Fenerbahçe Ülker yine en büyük rakibimiz olacak ama Beşiktaş Cola Turka, Galatasaray Cafe Crown ve Banvit’in de iyi olduğunu biliyorum. Türk Telekom’un da son günlerde yabancı transferleri oldu. İyi, kaliteli ve çekişmeli bir lig olacak ama yine en büyük rakibimiz Fenerbahçe Ülker olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ