MENÜ

Donanma'nın Gölcük yarışı kışı hissettirdi

Gölcük-İstanbul rotasında gerçekleşen ve İYK tarafından düzenlenen Donanma Kupası Yat Yarışı, ekiplere kış mevsiminin ıslak ve soğuk koşullarını hatırlattı.

Donanma'nın Gölcük yarışı kışı hissettirdi

Hava kimi zaman düştü, kimi zaman fırtına hızında esti, yağmur kurumalarına izin vermedi. 14-15 derecelik havanın yağmur ve rüzgarda hissedilen sıcaklığı 10 dereceye kadar düştü.

54 yıllık geçmişe sahip Donanma Kupası nedeniyle Gölcük Donanma Komutanlığı bir kez daha yatçılara ev sahibi oldu. Son dönemlerde yaşanan sıkıntıların artık geride kaldığını anlatmak istercesine, davet de Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele’den geldi.

Geçtiğimiz yıl Gölcük’te karaya ayak basmayan ve sadece Donanma Komutanlığı önündeki şamandırayı dönüp İstanbul’a geri dönen ekipler bu yıl tekneleri ile birlikte Gölcük’te ağırlanacaktı. Tüm hazırlıklar buna göre yapıldı.


KUVVET KOMUTANI GELEMEDİ
Aslında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun da gelmesi bekleniyordu. Ancak Donanma Kupası’nın Preveze Deniz Zaferi ile Deniz Kuvetleri’nin kuruluş yıldönümüne rastlaması, Ankara’daki program nedeniyle Bostanoğlu’nun planında değişikliğe yol açtı. Ev sahipliğini Koramiral Kösele yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ