MENÜ

Doğan Yelken Takımı birinci oldu

27 Eylül Cumartesi günü Gölcük – Fenerbahçe arasında yapılan toplam 42 deniz mili mesafeli 54.Donanma Kupası Yat Yarışı'nı, IRC 3 sınıfında Doğan Yelken takımımız kazandı.

Doğan Yelken Takımı birinci oldu

Aldığı iyi startı koruyan ve IRC 3 sınıfında yarış boyunca liderliği kaptırmayan takımımız, Doğan Yelken yarışı saat 9 saat 15 dakikada tamamladı.

43 teknenin kayıt verdiği ve 38 teknenin start hattına geldiği yarışta, meteorolojinin günler öncesinden başlayan fırtına uyarısına karşı gerekli takviye ve hazırlıklarını yapan ekipler Cumartesi sabahı saat 10:30’da toplu olarak yarışa başladılar. Yaklaşık 15 knot havada start eden filonun büyük bir kısmı henüz körfezdeyken düşen hava, Tuzla burnunun dönülmesinin ardından beklentileri boşa çıkartmadı ve beklenen fırtına kendini gösterdi. Özellikle, Heybeliada-Kınalıada açıklarında 35-40 knot’luk sağnaklarla zor anlar yaşayan filoda 6 tekne yarışı tamamlayamadı.

Sezonunun en zorlu yarışlarından biri olan Donanma Kupası’nda aldığı dereceyle, 2014 sezonunda İstanbul Yelken Kulübü Trofesi’nin iddialı takımları arasındaki yerini koruyan Doğan Yelken Takımımızı tebrik ediyoruz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ