MENÜ

Diyarbakırspor ligden çekiliyor!

Gaziantepspor deplasmanında alınan 2-1'lik mağlubiyetten sonra açıklama yapan Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer, Diyarbakırspor'u ligden çekme kararı aldıklarını söyledi.

Diyarbakırspor ligden çekiliyor!

Deplasmanda 90 dakika boyunca iyi oynayan gol bulan Diyarbakırspor'un, masabaşı ve siyasi oyunlarla hakkettikleri puanlarının ellerinden alındığını belirten Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer, maç sonrası Gaziantep'te yönetim kurulu üyeleriyle acil bir toplantı yaptı. Buradan alınan karar gereği Diyarbakırspor'u ligden çekme kararı aldıklarını belirten Başkan Çetin Sümer, "Sezon başında hazırlık maçı yapmadan lige çok kıt imkanlarla başladık. Futbolcularımızın çoğu hazırlık maçı yapmadan lig maçlarına çıktı. Çok iyi bir performans da gösterdik. Düşecek takım gözüyle baktılar bize. Ancak futbolcu kardeşlerimin azmi ve başarısı arttıkça, masabaşı ve siyasi senaryolar yavaş yavaş oynanmaya başladı. Sahamızda oynadığımız Fenerbahçe maçında çıkan olayların on misli, Antalya-Fenerbahçe maçında yaşandı ama sadece para cezası verildi. Çünkü sonraki hafta bizle oynuyorlardı. Öncesinde Bursaspor'da başlayan ve Gaziantep'te devam eden siyasi sloganlar, artık sonun başlangıcı oldu. MHK, her maçımıza özel bir itina ile hazırlanıyor. Takımımızın mağlubiyeti için hazırladığı planları devreye sokuyor. Ama biz bu siyasi oyunlara alet olmayacağız. Diyarbakırspor, onurlu bir kentin takımıdır. Bunca sinsi planları kabul etmemiz mümkün değildir. Yönetim olarak takımı ligden çekme kararı aldık" dedi.

Ligden çekilme kararı almalarına rağmen, Diyarbakır'daki sivil toplum örgütü temsilcilerinin de görüşünü alacaklarına dikkat çeken Sümer, "Bu takım sadece yönetimin değil, bütün kentin takımıdır. Bu yüzden biz bir karar aldık. Ancak bu kaararı Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşu temilcilerine de danışacağız. Sanırım onlar da böyle bir onursuzluğu kabul etmeyecektir. Onursuzca bir ligde kalmaktansa onurlu bir davranışla bu oyunların dışında kalmak daha mantıklı. Bize, kentimize, futbolcu kardeşlerime de yakışan budur" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ