MENÜ

Divan'da Selçuk konuşuldu!

Fenerbaçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısı yapıldı.

Divan'da Selçuk konuşuldu!

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde, Yüksel Günay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulübü başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticiler Nihat Özdemir, Cihan Kamer, Şekip Mosturoğlu, Vedat Olcay, Mithat Yenigün, Abdullah Kiğılı, Hüseyin Topbaş, Yasemin Merçil ve Hakan Dinçay da hazır bulundu.

Yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan kulüp başkan vekili Nihat Özdemir, çok istemelerine rağmen geçen sezon futbol takımının son maçta atamadığı bir gol sonucunda şampiyonluğu kaçırdığını hatırlatarak, yönetim kurulu olarak üzerlerine aldıkları sorumluluk duyguları içinde gerekli önlemleri alma çabasına girdiklerini ifade etti.

Christoph Daum ile olan sözleşmelerini karşılıklı feshettikten sonra futbol takımı teknik direktörlüğüne getirdikleri Aykut Kocaman’ın başarılı olacağına yürekten inandıklarını kaydeden Özdemir, "Sayın Aykut Kocaman kamp ve transfer çalışmalarına başlamıştır. Kamp çalışmaları olumlu geçmiştir. Çeşitli takımlarla hazırlık maçları oynayan takımımız son olarak Spor Toto Dostluk Kupası maçında Galatasaray karşısında 76 dakika 10 kişi oynamasına rağmen 1-0 galip gelerek kupayı müzemize götürmüş bulunmaktadır" diye konuştu.
Futbol takımına yaptıkları takviyeleri anlatan Özdemir, Caner Erkin, İlhan Eker, Stoch ve Dia’nın yanı sıra Denizlispor’dan genç oyuncu Recep Niyaz’ı kadrolarına kattıklarını, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Altyapıdan yetişen Gökay, Berk, Okan ve Ertuğrul ile sözleşme yenilediklerini bildiren Özdemir, bu genç isimlerin başarıyla görev yapmalarını arzuladıklarını ifade etti.

Geride kalan 2009-2010 sezonunda futbol dışı faaliyetlerde son derece başarılı bir dönem geçirdiklerini anlatan Nihat Özdemir, diğer branşlardaki başarıları ve çalışmaları anlatarak sözlerini sürdürdü.

DENETLEME KURULU RAPORU
Denetleme kurulu raporunda, kulübün 30 Haziran 2010 tarihine kadar tahakkuk eden borç toplamının 189 milyon 320 bin 818 lira olduğu açıklandı.

Kulübün 2015 yılına kadar ödemesi gereken bu borcu bulunurken, geçmiş yıllardaki kar payı gelirleri dikkate alındığında, 2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Fenerbahçe Sportif A.Ş’den her yıl için ortalama 108.3 milyon lira kar payı beklentisi olduğu kaydedildi.

ÜYELERİN GÖRÜŞLERİ
Yönetim kurulu ve denetleme kurulu raporları üzerine söz alarak konuşan yüksek divan kurulu üyelerinden Kemal Açıkgöz, Aykut Kocaman’ın sahip olduğu futbol bilgisiyle yeni görevine layık olduğunu, ancak bir anda mucize beklenmemesi gerektiğini ifade etti.

Önemli olanın sahaya yansıtılacak güzel futbol olacağını anlatan Açıkgöz, "Aykut bu işin tam ehli. Son iki maçta yavaş yavaş farkını gösterdi" dedi.

Eski yönetici Köksal Özbek, Aziz Yıldırım başkanlığındaki süreçte 13. yılını yaşayan kulübün sportif ve sosyal bağlamda olağanüstü derecede güzel ve faydalı tesisler kazandığını, ancak tapusu kulübe ait bulunan gayrimenkullerin eksikliği veya yeterli miktarda olmayışı gerçeğinin bulunduğunu anlatarak, "Dağınık yerleşimlerle yeni yeni sosyal tesisler yapmak yerine tapulu arazi satın alma hususuna olağanüstü şekilde önem verilmelidir. Orta ve uzun vadede arazilerin kazanacağı değer kulübün mali güvencesi olacaktır" şeklinde konuştu.

Divan kurulu toplantılarında genelde mali konularla ilgili eleştirilerde bulunan Kerim Kerimoğlu ise bugünkü toplantıda da yine yönetim kurulu üyeleri ve divan kurulu üyelerini kızdırdı. Son mali genel kurul öncesi hazırlanan raporla kürsüye çıkan Kerimoğlu, kulübe yazı yazarak bazı sorulara yanıt istediğini, ancak gerekli yanıtları alamadığını ifade ederek sitemde bulundu. Kerimoğlu, yeni bütçede eski borçlar için kaynak ayrılmadığını savundu.

Divan kurulu üyesi Nezih Duru ise Galatasaray maçının 14. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kalan futbolcu Selçuk Şahin’i eleştirdi. Duru, Selçuk’un, şampiyonluğun yitirildiği Trabzonspor mücadelesinde de hakeme itirazından dolayı görev yerini kaybettiğini ve golün yenilmesinde hatası olduğunu savunarak, bu tip bireysel hataların takıma zarar verdiğini anlattı.

Toplantıda söz alan Fenerbahçe Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, Kerimoğlu’nun sorularının hiçbirinin yanıtsız bırakılmadığını, yönetim kuruluna yönelttiği her sorunun cevabının faaliyet raporunda bulunduğunu kaydetti.

NİHAT ÖZDEMİR SELÇUK’U SAVUNDU
Üyelerin görüşlerinin ardından söz alan kulüp başkan vekili Nihat Özdemir, yönetim kuruluna yöneltilen bazı sorulara yanıt verdi.

Nezih Duru’nun futbolcu Selçuk ile ilgili eleştirisi nedeniyle sarı-lacivertli oyuncuyu savunan Özdemir, "Kulübümüzdeki her sporcu değerlidir. Her zaman başarılı olmazlar. Hata hiç yapamazlar diye bir şansları yoktur. Selçuk, unutulmamalıdır ki, geçtiğimiz sezon Ali Sami Yen Stadı’nda oynadığımız maçta attığı bir şut ile takımına galibiyet golünü kazandırdı. Şampiyonlukta iddiamızı artıran bir dönüm maçıydı. Hakemin ayağı ayağına yanlışlıkla çarptı. Milli futbolcunun böyle bir şey yapacağına inanmıyorum" ifadelerini kullandı.
Köksal Özbek’in konuşmasındaki tapulu mal konusunda da Özdemir, "Bu konuya önem veriyoruz. Fenerbahçe’nin bugün tapuları birikti ve artarak devam ediyor" dedi.

Özdemir ayrıca, İstanbul dışındaki Fenerbahçe derneklerinin sayısının 146 olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ