MENÜ

"Disiplinimiz yok"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, milli futbolcu Mehmet Topal ile birlikte Azerbaycan maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

"Disiplinimiz yok"

Milli takımın kamp yaptığı Swiss Otel'de gerçekleşen basın toplantısında; Hiddink ve Mehmet Topal Euro 2012 finallerine gitmek istediklerini belirterek, şöyle konuştular:

HİDDİNK:
"Eleme grubumuzdaki son maçımızı oynayacağız. Zorlu bir grup oldu. Mücadele sonunda birinci olamıyorsak, diğer yöntem 2. olarak finalleri gitmekti.

Azerbaycan karşısında maçı kazanmalıyız. Kazanamasazsak Euro 2012 finallerine gitmeyi haketmiyoruz demektir. Tabii bir noktada şuna bakmak lazım, Almanya ile Belçika arasındaki istatistiklere göre, Almanya'nın Belçika'ya puan kaybetmeyeceğini düşünüyorum.

inişli çıkışlı grafik çizdik. Grup maçları daha bitmedi ama şimdiyi kadarki maçlarda takımımızın taktiksel disiplin konusunda zaafı ortaya çıktı. Örneğin Azerbaycan maçı iniş yaptığımız bir maçtı. Çoğu kez kafamız başka şeylere gidiyor. Topsuz alanda bazen söylenenleri unutuyoruz. Topla oynadığımız zaman iyiyiz, gerekenleri yapıyoruz ama topsuz oyunda zayıfız. Örneğin Azerbaycan maçında defans ve taktiksel disiplinden kopan oyuncular yüzünden gol yemiştik.

Tabii ki takımın esas sorumlusuyum. Duran topları çalışıyoruz. Defalarca anlatıyoruz, pratiğe geçirmek için antrenmanlarda çalışıyoruz. Bunu yapamayanlar varsa uluslararası arenaya hazır değiller, o seviyede değiller anlamı çıkıyor ve oyuncumuzu değiştiriyoruz. Oyuncular bu hatalarından dönemiyorsa bu böyle olmak zorunda"

Hiddink, Almanya maçından sonra Volkan Demirel'in sakatlığı nedeniyle ayrıldığı milli takım kampında, diğer oyunculardan herkesin oynayacak duruma geldiğini de söyledi.

MEHMET TOPAL:
"Ya tamam ya devam maçımız olacak. Biz futbolcular herşeyin farkındaydık. Almanya karşısında kazanıp garantilemek istedik ama olmadı. Artık yarın kazanmak ve rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. İnşallah iyi bir futbol olur ve galip geliriz.

HİDDİNK: "PİŞMAN DEĞİLİM"
"Türkiye'yi seçtiğim için pişan değilim. 14 aydır zevkle çalıştım. Tek üzüldüğüm şey şu: oyuncularla daha fazla bir araya gelmek isterdim. Böyle olunca takım toplantıları ve idmanlardaki konuşmaların daha iyi sahaya yansıyacağını düşünüyorum"

"FEDERASYONLA İLİŞKİMİZ İYİ"
"Mahmut Özgener zamanında kendisiyle haftalık görüşüyorduk. Yeni federasyonla da ilişkilerimiz iyi. Yeni yönetimin Türk futboluyla ilgili halletmesi gereken sorunları var tabii."

"ALMANYA'YI YENEMEZSEK BANA PARA ÖDENMEZ DİYE BİR DURUM YOK"
Hiddink, "Aldığınız paranın karşılığını verebildiniz mi" şeklindeki bir soru üzerine, yanında oturan Mehmet Topal'ı örnek göstererek; "Mehmet Topal sakattı ve bir süredir Valencıa'da oynayamadı. Buna rağmen parasını almıştır. Şimdi çok farklı ödüllendirme şekilleri var. Örneğin siz de kötü bir haber yazsanız müdürünüz paranızı vermemezlik yapmıyor. Bunlar benim için de geçerli. Almanya maçını kazanamadık diye para mı kesecekler, ya da sadece kazandığımız zaman mı para ödenecek ? Bizden en baştan şartlarımızda anlaşmıştık, taraflar yükümlülüklerini yerine getirmeli...

DUYGULAR DÜŞÜNCELERİN ÖNÜNE GEÇİNCE...
"Duygular düşüncelerin ötesine geçtiği zaman oyuncular organizasyonda yapması gereken görevleri unutuyorlar ve bu sık sık oluyorsa da oyuncuları değiştiriyoruz. Bunu daha az yapmaları gerekiyor. Oyuncularımızın daha fazla şey yapmaktan ziyade daha az şeyleri ve kendilerine verilen görevleri yapmaları gerekiyor. Örneğin korner atışında oyuncular bahsedilen görevleri yaparlarsa daha az sıkıntı çekersiniz. Duyguları da eleştirmek güçtür. Biraz bizim yapımızdan kaynaklanıyor."

"ARDA ÇOK SAYGILI BİRİ"
"Arda konusunu tabii ki açıklığa kavuşturabilirim. 2-0 olduktan sonra daha fazla risk almak istemedim. Bu yüzden onu değiştirdim. Benim yanıma geldiğinde İspanyolca olarak ona ihtiyacımı olduğumu söyledim. Oyuncunun sahadan çıktığında her zaman gülmesi gerekmiyor. Ona da sorsanız saygısızlık yapıp yapmadığını daha iyi olur. Benim görüşüm normal bir hoca-oyuncu ilişkisiydi. Arda çok saygılı bir kişi, sadece ben değil yardımcılarım, diğer oyuncular, gençlere karşı da öyle. Takımın içinde yarattığı atmosfer çok iyi. Sadece kendini düşünen bir yıldız oyuncu değil, yıldız futbolcuya iyi bir örnek diyebiliriz..."

MEHMET TOPAL'IN KONUŞMALARI...
Mehmet Topal ise Almanya maçı öncesinde futbolcular olarak her şeyin farkında olduklarını belirterek, "Almanya maçında işi garantilemek istiyorduk, ama olmadı. Azerbaycan ile oynadığımız ve kaybettiğimiz ilk maç, bu turnuva boyunca hep karşımıza çıktı. Yarın ya tamam ya devam maçımızı oynayacağız. Çok iyi bir şekilde konsantre olup maçı kazanmak istiyoruz, ayrıca Belçika'nın da puan kaybetmesini bekleyeceğiz. İnşallah hedeflediğimiz olur. Azerbaycan ile oynadığımız maçta iyi bir futbolla galip geliriz" dedi. Mehmet Topal, Hiddink'in basın toplantısındaki "Türk oyuncular bazen oyun içinde duygularıyla hareket ediyor" sözleri hatırlatılarak sorulan soruyu ise, "Bu bence farkında olmadan gelişen bir süreç. Bazen maçın akışına, heyecanına kaptırabiliyoruz kendimizi. Ama biz taktiksel anlamda hocamızın verdiği görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bazen sahada ne yapabileceğimizi unutabiliyoruz. Bunun üzerine biraz daha çalışıp, biraz daha konsantre olup, bu taktiksel değişikliği daha iyi yapabileceğimizi düşünüyorum" diye yanıtladı.

Hamit Altıntop'un Almanya maçı sonrasında yaptığı eleştirisel açıklamalar hakkındaki düşüncesi sorulan Mehmet, şunları kaydetti:
"Her maçtan sonra normal profesyonel oyuncular olarak özeleştirimizi yapıyoruz. Bu her zaman saygı çerçevesinde oluyor. Herkes birbirinin hatasını takım içinde birbirine söyleyebiliyor. Hamit ağabey söylediyse mutlaka bir şeyler görüp söylemiştir. Bu soruya en doğru açıklığı kendisi getirecektir. Bizim de her takım gibi yapmamız ve yapmamamız gereken şeyler oluyor. Bizim yapmamamız gereken şeyleri en alt seviyeye düşürmeliyiz. Bunun için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz"

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ