MENÜ

Diş etlerinin fazla görünmesi tedavi edilir mi? Gingivektomi, kırmızı estetik nedir?

Sosyal medyanın yaygın kullanımı günümüzde diş estetiğine olan ilgiyi de arttırdı. Gülümserken diş etlerinin fazla görünmesinden rahatsızlık duyan hastalar, gingivektomi diğer adıyla 'kırmızı estetik' tedavisine yöneldi. Peki gingivektomi nedir, nasıl uygulanıyor? Diş etinin fazla görünmesinin tedavisi nasıl yapılıyor? Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, gingivektomi ve kırmızı estetik olarak da bilinen diş eti problemlerine yönelik tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Sosyal medyanın yaygın kullanımı günümüzde diş estetiğine olan ilgiyi de arttırdı. Gülümserken diş etlerinin fazla görünmesinden rahatsızlık duyan hastalar, gingivektomi diğer adıyla 'kırmızı estetik' tedavisine yöneldi.

Haberin Devamı

Peki gingivektomi nedir, nasıl uygulanıyor? Diş etinin fazla görünmesinin tedavisi nasıl yapılıyor?

Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, gingivektomi ve kırmızı estetik olarak da bilinen diş eti problemlerine yönelik tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı:

"Eskiden hastalarımız sadece “beyaz estetik” kaygısı çekiyordu yani sadece diş estetiği. Kırmızı estetik ise diş etini kapsamaktadır. Gülüş tasarımı konsepti 25-30 yıl önce ilk çıktığında hastalar sadece beyaz yani porselen dişlere bakıyordu. Ancak yıllar geçtikçe hastalarımızın gülüşlerindeki ve mimiklerindeki farkındalıkları da sosyal medya ve selfie çekimleriyle giderek arttı. Artık hastalarımız eğer gülümsedikleri zaman diş etleri fazla görünüyorsa şikayet edebiliyorlar. Bu nedenle gülüşü yeniden tasarlarken hem dişin hem diş etinin altın oranlara getirilmesini sağlıyoruz."

YORUM YAZ