MENÜ

Dirk Kuyt: Maçın anahtarı 'güven'

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, FB TV'ye Benfica maçı hakkında açıklamalarda bulundu.

Dirk Kuyt: Maçın anahtarı 'güven'

Hollandalı yıldız sözlerine sakat ve cezalı oyuncuların bu maçta olmaması hakkında: "Hem oynayamayacak olan oyuncuların, hem sakat hem de cezalı olan arkadaşlarımızın; Emre'nin, Mehmet Topal'ın, Raul Meireles'in, Webo'nun onların da bizimle birlikte olması nasıl bir takım olduğumuzu gösterdi. Hep beraberiz. Herkes takımın hep birlikte olduğunu bu şekilde görüyor. Ve bu özel gece için artık tüm elemanlar birlikte diyebiliriz."

"Maçın anahtarı güven"

2010 yılında Liverpool forması altında Benfica'yı çeyrek finalde elemeleri ve bu akşam da aynı senaryonun yaşanması hakkındaki görüşlerini ise Kuyt şu şekilde dile getirdi: "Öncelikle maçın anahtarı kendimize güvenmemizden geçiyor. Bu takım gerçekten kendisine inanan oyunculardan kurulun bir takım. Ve her geçen gün de daha çok ilerliyoruz. Kendimize güvenimiz var. Bütün bu Avrupa maçlarında deplasmanda gol attık. Bir tek Bate maçında gol atamadık onda da 10 kişi kalmıştık. Ama iyi hazırlandığımız zaman Avrupa'da her statta gol atacağımızı gösterdik."

"Her şey sahada belli olur"

Benfica teknik direktörü Jesus'un açıklamalarına da değinen Hollandalı yıldız: "Bence yarı finale, çeyrek finale kalan takımların hepsi iyi takımdır. İyi takımlar da hep kendilerine güvenirler. Onlar da kendilerine güveniyor ama biz de son derece kendimize güveniyoruz. O yüzden Benfica'nın hocası da kendi takımına güven vermek için böyle söylüyor ama her şey sahada belli olur. İnsanlar her şey söyleyebilir ama önemli olan sahada neler olacağıdır."

"Eksikler oyuncular sıkıntıdır ama"

Meireles'in sakat, Mehmet Topal ve Webo kart cezalısı olmasının takımı nasıl etkileyeceği sorusuna ise: "Tabii ki bu akşam olmayan oyuncular bizim takımımız için bir sıkıntıdır. Ama burada olmaları gerçeği de takım için önemli. Zaten bu takım birçok kez önemli oyuncuları olmadan da bu sezon neler yapabileceğini gösterdi. Raul Meireles, Benfica maçında sahanın en iyilerinden biriydi ama hatırlarsak da BATE maçında kırmızı kart görmüştü. Onun yokluğunda da idare etmiştik. Gayet iyi mücadele etmiştik. Bu takımın gücü şu: Biz bir kişi takımı, iki kişi takımı değiliz. Biz birlikte oynayan oyuncularız. Sadece 11 kişi değil 15 kişi, 18 kişi değil tüm takıma tüm gruba ihtiyacımız var. Negatif bakıldığı zaman tamam bu isimler yok denebilir ama pozitif bakıldığında hepsi buradalar ve finalde de bizimle birlikte olacaklar."

Haberin Devamı
YORUM YAZ