MENÜ

Dirk Kuyt: Avrupa bizi konuşuyor

Son haftalardaki çıkışlarıyla Avrupa'da herkesin dikkatini çektiklerini söyleyen Dirk Kuyt, “Liverpool'dan eski takım arkadaşlarım Pepe Reina ile Kaptan Steven Gerrard arayıp finali hakettiğimizi ve Amsterdam'a gideceğimizi söyledi” dedi

Dirk Kuyt: Avrupa bizi konuşuyor

Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, Benfica rövanşı öncesi FANATİK’e çarpıcı sözler sarfetti. İşte Kuyt’ın söyledikleri:

3 kupa olayı

Fenerbahçe bütün olumsuzluklara rağmen mayıs ayına 3 kupa iddiasıyla giriyorsa, bu büyük bir başarıdır. Özellikle ikinci yarıdaki performansımız, korkunç maç trafiğine rağmen takdir edilmeli. Taraftarımız grafiğimizi beğendiğini müthiş desteğiyle gösteriyor. Buna göre başarılı bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Ama futbol çok acımasız bir oyundur. Sezon bittiğinde elinde bir kupa olmalı. Biz bunun savaşını veriyoruz. Ligde umudumuz azalsa da, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeter ki buna inanalım.

Benfica rövanşı

Bu sezonki deplasman grafiğine bakıldığında çok iyi sonuçlar aldığımız bir gerçek. Fakat Benfica da İstanbul’a çok iddialı geldi ve maç kaybetmiyordu. O yüzden dikkatli olmalıyız. Tıpkı ilk maçtaki gibi iyi organize olup, İstanbul’da gösterdiğimiz mücadeleyi sahaya yansıtmamız gerekiyor. Avrupa’da çok güçlü takımları yendik. Portekiz’e bunun tekrarı için gidiyoruz. Arkadaşlarıma güveniyorum. Herkes bu maça kilitlendi. Dikkatli olup tarih yazmak istiyoruz.

Amsterdam hayali

İnanın yarı final ilk maçından sonra özellikle oyunumuzla ilgili bir sürü tebrik mesajı alıyorum. Hollanda Milli Takım hocam mesaj gönderip beni kutladı. Ülkemden beni sevenler Fenerbahçe’nin başarısını konuşuyor. Son haftalardaki çıkışımız Avrupa’da herkesin dikkatini çekti. Liverpool’dan eski takım arkadaşlarım kaleci Pepe Reina ve kaptan Gerrard telefonla arayıp Fenerbahçe’nin finali hak ettiğini ve Amsterdam’a gideceğimizi söyledi. Bunlar harika şeyler. İnsan bu gibi mesajlarla ekstradan motive olabiliyor.

Galatasaray’ı alkışlamak

Bu konuda çok açık ve dürüst olacağım. Galatasaray tabii ki şampiyonluğa yakın. Bana göre de bu sezon hakkıyla mutlu sona ulaşacaklar. Ancak onları bizim, seyircimizin alkışlaması biraz ters geliyor. İngiltere’deki futbol kültürü buna müsait ama burada buna henüz hazır olunmadığı kanısındayım. Geçen sene Kadıköy’de olanları unutmayın. Ayrıca bir insana zorla bir şey yaptıramazsınız. İsteyen alkışlar, istemeyen alkışlamaz. Fakat unutulmasın ki, o derbi bizim için onur maçı olacak. O maça çıkacağız ve Galatasaray’dan daha iyi bir takım olduğumuzu kanıtlamak için kazanacağız...

Haberin Devamı
YORUM YAZ