MENÜ

Dikkat! Hırsız var!

Fabregas ve Merida'nın ardından Barcelona'nın altyapısından 16 yaşındaki Toral'ı da kadrosuna katan Arsenal'in teknik direktörü Arsene Wenger, artık Katalanlar'ın 1 numaralı düşmanı...

Dikkat! Hırsız var!

İspanyol devi Barcelona’nın 1 numaralı düşmanı artık Jose Mourinho değil, Arsenal’in teknik direktörü Arsene Wenger... Bunun en büyük sebebi ise Fransız teknik adamın, İngiliz ekibine 3. kez Barça’dan bir oyuncuyu katması! 2003’te Katalan temsilcisinin altyapısından Cesc Fabregas’ı ucuz bir fiyata kadrosuna dahil eden Arsenal, 2005’te de buradan Fran Merida’yı kapmıştı. Genç oyuncuları küçük yaşta aileleriyle birlikte ikna eden Wenger, son olarak da bu ekibin 16 Yaşaltı Takımı’nda forma giyen ve geleceğin yeni Fabregas’ı olarak gösterilen Jon Miquel Toral’ı aldı.

Rossell’in keyfi kaçtı

Sadece 350 bin Euro yetiştirme bedeli ödeyerek İspanyol yeteneği Arsenal’e kazandıran Wenger’in bu hamlesi, özellikle Barcelona’nın Başkanı Sandro Rossell’in keyfini kaçırdı. Çünkü daha önce kurmaylarına, “Yeni bir Fabregas vakası istemiyorum” diyen Rossell’in tüm çabaları, Toral’ın takımdan ayrılmasını önleyemedi. İspanya’da Barça’ya yakınlığı ile bilinen El Mundo Deportivo Gazetesi dünkü başlığında, “Barcelona’nın 1 numaralı düşmanı Wenger” diye yazdı.

18 milyon Euro’luk tur!

Öte yandan finansal konularda tüm kulüplere örnek olarak gösterilen Arsenal’in, önümüzdeki sezon öncesi hazırlık kampını Uzak Doğu’da yapacağı öğrenildi. Japonya’daki organizasyondan elde edilecek toplam gelirin, 18 milyon Euro’yu bulması bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ