MENÜ

Diack'tan 2020 uyarısı: Dopinge çare bulun!

IAAF Başkanı Lamine Diack, Türkiye'nin 2020 adaylığı için doping olaylarına çare bulması gerektiğinin altını çizerek, “Oyunlara talip olmak adına evlerinin önünü temizlemeleri lazım” diye konuştu.

Diack'tan 2020 uyarısı: Dopinge çare bulun!

Uluslararası Atletizm Federasyonu Birliği Başkanı (IAAF) Lamine Diack, 2020 Olimpiyatları’na aday olan Türkiye’ye önemli uyarılarda bulundu. Türkiye’nin, yaşanan doping olaylarına karşı önlem alması gerektiğini vurgulayan Lamine Diack, geçtiğimiz yıllarda 30’dan fazla atletin doping testini geçemediğine vurgu yaparak, “Eğer Türkiye Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmak istiyorsa, buna bir çare bulması gerekiyor. Eğer kendi atletlerini kontrol edemezlerse, adaylık için başvuru yapamazlar. Böyle bir durum onlara sorun açabilir. Benim burada söylemek istediğim şey, federasyonu görmezden gelmek değil ama, evlerinin önünü temizlemeleri gerekiyor” açıklamasını yaptı.

‘Hükümet devreye girmeli’

Sorunu çözmesi gereken yerin Olimpiyat Komitesi ya da Federasyon olmadığını vurgulayan Diack, hükümetin bu işte etkin rol almasına vurgu yaptı. Daha önce Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile de bir araya geldiğini belirten Diack, “Bana IOC
üyesi olarak görüşümü sordular. Ben de benzer tavsiyelerde bulundum” ifadesini kullandı. Diack, 7 Eylül’de Arjantin’de yapılacak son oylamada, oy kullanacak isimler arasında da yer alıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ