MENÜ

Devlere 28 trilyon Sultanlara 500 bin

Dünya İkincisi olan A Milli Basketbol Takımı'na verilen 28 trilyonluk ödül tartışılırken, Avrupa 3.'sü voleybolcular sadece 500 bin TL prim alacak

Devlere 28 trilyon Sultanlara 500 bin

2010’da Türkiye’de düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan 12 Dev Adam’a, hükümet tarafından 28 trilyon ödül verilirken, Avrupa üçüncüsü Voleybol Milli Takımı’nın 500 bin TL alacağı öğrenildi. Öte yandan Avrupa’nın çoğu ülkesinde başarılara prim verilmiyor. İtalya ile Sırbistan’ın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda 3. olan A Milli Takım’a, toplam 500 bin TL dağıtılması planlanırken, şampiyon Sırbistan’da bu tür başarıların ardından herhangi bir prim ya da ödül uygulaması bulunmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Şampiyona finalinde Sırbistan’a yenilerek gümüş madalya elde eden Almanya’da ise oyunculara özel bir vakıf tarafından 3’er bin avro verilecek. Almanya Voleybol Federasyonu Basın Sözcüsü Thilo Von Hagen, federasyon olarak sporculara herhangi bir ödül vermediklerini belirterek, “Burada sporcular için kurulmuş Sport Hilfe adında özel bir vakıf var. Bu vakıf, gümüş madalya için her sporcuya sadece 3 bin avro veriyor. Bizde, bir ödül uygulaması yok” dedi. Bu arada, Türkiye’ye Avrupa Şampiyonası tarihindeki 2. madalyasını kazandıran A Milli Takım’da, oyunculara dağıtılacak ödülün, Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yüzde 50 oranında artırılarak, toplamda 750 bin TL’ye çıkarılabileceği bildirildi.

YORUM YAZ