MENÜ

Devler kupa peşinde

Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray, Cumhurbaşkanlığı Kupası için yarın Kayseri'de karşı karşıya gelecek. İki ezeli rakip en son 21 yıl önce kozlarını paylaşmıştı

Devler kupa peşinde

Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray takımları arasında, Kayseri’de oynanacak karşılaşma ile sahibini bulacak. Beko Basketbol Ligi’nin 2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile play-off finalisti Galatasaray arasında, Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi’nde, yarın oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı saat 18.30’da başlayacak.

Haberin Devamı

En çok Efes kazandı

Ezeli rakipler daha önce iki kez bu değerli kupa için karşı karşıya geldi. İlk buluşma Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın da ilk kez düzenlendiği 1984-1985 sezonunda gerçekleşti ve mücadeleyi 85-84 kazanan Sarı-Kırmızılı ekip, kupanın sahibi oldu. İki takım arasında 1989-1990 sezonunda oynanan ikinci kupa mücadelesinde ise bu kez rakibini 95-86 mağlup eden Fenerbahçe, Cumhurbaşkanlığı Kupası’na uzandı. Fenerbahçe Ülker 4 kez kupayı kazanmanın sevincini yaşarken, Galatasaray ise 1 kez kupa mücadelesinin galibi oldu. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı bugüne kadar en fazla müzesine götürmeyi başaran takım ise 9 kez ile Anadolu Efes oldu.

YORUM YAZ