MENÜ

Dev Ralli'ye geri sayım...

Dünya Ralli Şampiyonası heyecanı 15-18 Nisan tarihlerinde bu kez İstanbul'da yaşanacak. Son 6 yılın şampiyonu Fransız Sebastien Loeb, C4 WRC´si ile Türkiye'de bu seneki 3. zaferini kovalayacak.

Dev Ralli'ye geri sayım...

İsveç, Meksika, Ürdün’ün ardından Dünya Ralli Şampiyonası’nda 4. etap heyecanı perşembe günü verilecek startla yaşanacak. 2003’ten beri WRC takviminde yer alan ve daha önce Kemer-Antalya’daki zorlu dağ yollarında koşullan ralli bu yıl İstanbul’a taşındı. Bu şehir değişikliğiyle rallideki takımlar bambaşka bir parkurda mücadele etmiş olacak.

Start Sultanahmet’ten

İstanbul’daki ralli, Perşembe akşamı Sultanahmet Meydanı’nda Ayasofya’nın önünde başlayacak. Bu arada ralli otomobilleri, Avrupa kıtasındaki bu tarihi merkeze, özel olarak ayarlanan bir feribotla taşınacak. Servis alanı ise, İstanbul Park F1 pistine çok yakın bir yerde, Pendik’teki sahil yolunda yer alacak.

40 km’lik asfalt zemin

Etapların büyük çoğunluğu geniş, hızlı ve düzgün zeminli toprak yollardan oluşsa da, 40 kilometre civarında bir asfalt bölüm de mevcut olacak. Riva, Şile ve Ömerli civarındaki özel etaplar ile Pendik sahil yolundaki servis alanının kullanıldığı ralllide, Cuma akşamı Kadıköy’deki asfalt zeminli Özel Seyirci Etabı da yer alacak.

Loeb 68 puanla lider

2010 Dünya Şampiyonası’nın son 3 etabı sonunda 68 puanla lider durumda bulunan son 6 yılın şampiyonu Fransız Sebastien Loeb yine yarışın favorisi olarak görünüyor. Loeb, Türkiye’de 3. kez birincilik kürsüsüne çıkmak için yarışacak.

PİLOTLAR SIRALAMASI

Haberin Devamı

PİLOT PUAN
1.S.Loeb (FRA) 68
2.J.Matti Latvala (FIN) 43
3.M.Hirvonen (FIN) 37


MARKALAR SIRALAMASI

MARKALAR PUAN
1.Citroen T. 101
2.BP Ford 87
3.Citroen J. 48

YORUM YAZ