MENÜ

Deschamps: Türkiye'nin elenmesi sürpriz oldu

Fransız teknik adam Didier Deschamps, Almanya zaferi sonrası ilk FANATİK’e konuştu.

Deschamps: Türkiye'nin elenmesi sürpriz oldu

Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Didier Deschamps, Portekiz’le oynayacakları Euro 2016 Finali öncesi FANATİK’e konuştu. Grup aşamasından itibaren oyuncularının mükemmel mücadele ettiğini ve final oynamayı hak ettiklerini belirten 47 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı, “Futbolcularımla gurur duyuyorum. Turnuva boyunca iyi mücadele ettiler ve zamanla tüm takımlardan daha iyi olduklarını gösterdiler. Belki önceki maçlara iyi başlayamadık ama sonlarda sonuca gitmeyi iyi becerdik. Takımdaki herkes iyi bir ritim tutturdu. İnanın bizim takım turnuvanın en iyi takımı” sözlerini sarfetti.

‘Finalin favorisiyiz’

Saint-Denis’te yarın Portekiz’e karşı oynayacakları final ile ilgili de konuşan Deschamps, “Sağlam oynuyoruz ve hep pozitif futbolu düşünüyoruz. Ev sahibi olmak avantaj sayılabilir elbette ama yine de çıkıp maçı kazanmak için goller atmamız gerekiyor. Portekiz’e karşı finalde favoriyiz ve benim en büyük güvencem futbolcularım. Çünkü o kupayı çok istiyorlar” diye konuştu.

‘Türkiye’nin elenmesi sürpriz oldu’

Türk Milli Takımı’nın Euro 2016’daki performansını da değerlendiren ve grup aşamalarında elenmelerinin kendisini çok şaşırttığını itiraf eden Deschamps, “Türkiye’nin şampiyonanın en zor grubunda mücadele edeceğini biliyordum ama elenmeleri bana göre sürpriz oldu. Genç ve dinamik bir takım, gelecek için umut vaadeden oyunculardan kurulu. 2018’da Türkiye’ye başarılar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Mehmet Demircan

Haberin Devamı
YORUM YAZ