MENÜ

Derbi Fenerbahçe'nin: 73-64

Beko Basketbol Ligi'nin 17. haftasındaki derbi mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Anadolu Efes'i 73-64 mağlup etti.

Derbi Fenerbahçe'nin: 73-64

THY Avrupa Ligi’nde sıkıntılı bir dönem geçiren sarı-lacivertli takım, bu sonuçla ligde üst üste 6’ncı, toplamda da 13’üncü galibiyetini elde etti. Son dönemde hem Avrupa Ligi hem de ligde aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken Anadolu Efes ise ligde 5. yenilgisini aldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Anadolu Efes, Kerem ve Gordon’un basketleriyle ilk dakikada 5-0 öne geçti. Ancak daha sonra hücumda kötü tercihler yapan lacivert-beyazlı takım karşısında Nemanja Bjelica, Melih ve Preldzic ile 12-0’lık seri bulan Fenerbahçe Ülker, 4. dakikada skoru 5-12 yaptı. Anadolu Efes sonradan oyuna dahil olan Milko Bjelica ile skoru dengelemeye çalışırken, sarı-lacivertliler Bogdanovic ile üstünlüğünü sürdürdü ve ilk periyodu 21-14 önde bitirdi.

İkinci periyoda 7-2’lik seriyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 13. dakikada farkı 12 sayıya (16-28) çıkardı. Vasileiadis’in sayılarıyla toparlanan Anadolu Efes, Kerem’in de pota altında verdiği katkıyla 17. dakikada farkı 5 sayıya indirdi: 27-32. Daha sonra takımların karşılıklı basketler bulduğu karşılaşmada, Fenerbahçe Ülker, soyunma odasına 40-33 önde gitti.

Maçın ikinci yarısına Anadolu Efes, Gordon ve Kerem’in basketleriyle başlarken, rakibine Ömer ve Kleiza ikilisiyle karşılık veren Fenerbahçe Ülker 25. dakikada 48-39 ile üstünlüğünü devam ettirdi. Etkili savunmasıyla Anadolu Efes’in sayı üretmesine izin vermeyen ve hücumda da oldukça etkili bir mücadele sergileyen sarı-lacivertliler, Ömer, Nemanja Bjelica ve Bo McCalebb ile potaya giderek, 29. dakikada farkı 23 sayıya (39-62) kadar çıkardı. Fenerbahçe Ülker, son periyoda da 62-43 üstün girdi.
Anadolu Efes, son periyodun ilk bölümünde rahat davranan Fenerbahçe Ülker karşısında Birkan ve Milko Bjelica ile bulduğu basketlerle farkı eritmeye çalıştı. Lacivert-beyazlı takım, bitime 27 saniye kala Milko Bjelica’nın üç sayılık basketiyle farkı 6 sayıya (64-70) indirirken, kontrolü tekrar ele alan Fenerbahçe Ülker mücadeleden 73-64 galip ayrıldı.

İki ekip arasında ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada da Fenerbahçe Ülker, rakibini 84-65 mağlup etmişti.

Fenerbahçe Ülker’de forma giyen bütün oyuncular skora katkı sağlarken, Ömer Onan 17 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Anadolu Efes’te ise Birkan Batuk ve Milko Belica, 15’er sayıyla oynadı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ