MENÜ

Derbi Fenerbahçe'nin: 70-78

Ertuğrul Erdoğan yönetiminde ilk maçına çıkan Fenerbahçe Ülker, bu yıl üç kez yendiği ezeli rakibi Beşiktaş'ı, dördüncü karşılaşmada da devirdi, Beko Basketbol Ligi'nde zirvedeki yerini korudu.

Derbi Fenerbahçe'nin: 70-78

Beko Basketbol Ligi’nde 19. haftada oynanan derbi maçında iki ezeli rakip Beşiktaş ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya geldi. Yeni coach Ertuğrul Erdoğan yönetiminde ilk maçına çıkan Sarı-Lacivertliler, ilk periyotta iyi savunma yaparken, rakibi çok fazla top kaybına sürükledi. Hücumda Bogdanoviç ile etkili olan Fenerbahçe, 7. dakikayı 10-7 önde geçti. Bogdanoviç’e, kenardan gelen İlkan da katılınca ilk periyot 17-11 Sarı-Lacivertliler’in lehine sonuçlandı. Fenerbahçe, ikinci yarıda Andersen’in arka arkaya attığı dış şutlarla 11.20’da 11 sayılık farkı yakaladı: 11-22. Beşiktaş, oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı çekerken, top kayıpları yapmaya devam etti. Fenerbahçe’de kenardan gelen bir başka isim Emir, tam 5 asistle takımına katkı yaparken, 17’de fark 18’e çıktı: 22-40. Beşiktaş, kalan bölümlerde arayı biraz kapadı Fenerbahçe, devreyi 42-29 önde tamamladı.

Ömer Onan’ın üçlüğü..

Beşiktaş, ikinci yarıya taraftarının da desteği ile daha iyi savunma yaparak başladı. Hücumda, Ewing-Vidmar’la ikili oyunlarda çok etkili olan Kartal, rakibin savunma dengesini bozdu. Vidmar’ın yanı sıra, Cevher ve Chirstopher’la da skor üreten Beşiktaş, 53-51 öne geçtiği çeyrekte yakaladığı 26-13’lük seriyle skoru dengeye getirdi: 55-55. Son periyotta maç adeta yeniden başladı. İki takım ilk 2.5 dakika sayı bulamazken, Fenerbahçe Ömer Onan’ın iki üçlüğü ile 8-0’lık seri yakaladı ve 55-63 öne geçti. Ardından Erman Kunter’in teknik faulu ile farkı koruyan Kanarya, rakibini bir daha yaklaştırmadı ve maçı 78-70 kazanıp zirvedeki yerini korudu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ