MENÜ

Derbi Fenerbahçe'den sorulur

Galatasaray ile Beşiktaş son 37 lig maçında Fenerbahçe karşısında 3'er galibiyet, 4'er beraberlik alabildi. Sarı-Lacivertliler, Şükrü Saracoğlu'nda ise ezeli rakiplerine son 23 karşılaşmada galibiyet sevinci yaşatmadı.

Derbi Fenerbahçe'den sorulur

Sezonun son derbisinde Galatasaray’ı Kadıköy’de 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, bu tür galibiyetlere adeta abone. Özellikle son yıllarda. Öyle ki, “Derbi Fenerbahçe’den sorulur” demek hiç de abartı değil. Kanarya, ezeli rakiplerinden Galatasaray ile oynadığı son 19 lig maçının 12’sinden galibiyetle ayrılırken, 4 beraberlik, 3 mağlubiyet yaşadı. Sarı-Lacivertliler, Beşiktaş ile yaptıkları son 18 lig mücadelesinde ise 11 galibiyet, 4 beraberlik, 3 yenilgi aldı. Fenerbahçe, toplamda iki rakibine karşı 37 karşılaşmanın 23’ünü kazandı, 8’inde berabere kaldı, 6’sını kaybetti. Sarı-Lacivertliler bu maçlarda 60 gol attı, 35 gol yedi. Fenerbahçe, derbilerdeki asıl başarısını ise Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaşadı, Kadıköy’de ezeli rakipleriyle oynadığı son 23 lig maçında yenilgi yüzü görmedi.

Son yenilgisi 1999’da

Evindeki son yenilgisini 17 Nisan 2005’te Beşiktaş’tan 4-3’lük skorla alan Kanarya, daha sonra Kartal’la oynadığı 9 maçın 6’sını kazandı, 3’ünde berabere kaldı. Fenerbahçe, Galatasaray’a ise sahasında en son 22 Aralık 1999’da yaşadıktan sonra oynadığı 14 lig maçının 11’ini kazandı, 3’ünde berabere kaldı. Ezeli rakiplerinin Fenerbahçe karşısında genelde veya Saracoğlu’nda aynı sayıda beraberlik ve yenilgi alması da ilginçti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ