MENÜ

Deprem! FETÖ operasyonu TFF'ye sıçradı

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlayan FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) operasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu’na sıçradı... Görevden alınması mümkün olmayan tüm kurullar, üst makamlardan gelen ‘istifa edin’ mesajıyla görevinden ayrıldı.

Deprem! FETÖ operasyonu TFF'ye sıçradı

TFF’nin de ‘tedbir amaçlı’ istifa edeceği iddia edildi ama olmadı. Kulislerdeki bilgi, FETÖ ile bağlantısı tespit edilenlerin futbol ailesinden tamamen temizleneceği ve rakamın hayli yüksek olacağı yönünde. Liglerin ertelenmemesi için çözüm aranıyor.


15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminden sonra tüm Türkiye’de başlayan FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) operasyonunun çapı her geçen gün genişliyor... Son dalga Türkiye Futbol Federasyonu ve tüm kurullarını sarstı. Dün öğle saatlerinde federasyonun tüm kurulları (Tahkim Kurulu, PFDK, UÇK, Etik, Kulüp Lisans, MHK, Temsilciler Kurulu, Sağlık Kurulu, Dopingle Mücadele Kurulu, Engelliler Koordinasyon Kurulu ve Dış İlişkiler İcra Kurulu), görevinden istifa etti. Normal şartlarda görevinden alınamayan ve istifa etmeden yerine atama yapılamayan kurulların üst makamlardan gelen mesaj üzerine bu adımı attığı öğrenildi.

Mecburi 2. açıklama

İlk açıklamada yürütülen soruşturmaların ve güvenlik incelemesinin selameti için böyle bir istifa kararının alındığı belirtilirken, tüm personel ve çalışanların bilgilerinin de gerekli mercilere verildiği ifade edildi. Federasyon, durumun kaos ortamı yaratmasından çekinerek, akşam saatlerinde ikinci bir mesaj yayınlamak zorunda kaldı. O mesajda ise özetle, “FETÖ’ne mensup kişiler ayıklanacak, incelemeleri temiz çıkan üyeler görevine geri dönecek” denildi. Bu noktada federasyon çalışanları, hakemler, gözlemci ve temsilciler dikkate alındığında yüzlerce kişinin inceleneceği, kurumla ilişiği kesilecek isimlerin de bir hayli fazla olacağı kulislerdeki bir başka bilgi. Düne damgasını vuran iddia ise, TFF Yönetimi’nin de yine aynı gerekçelerle istifa kararı alacağı yönündeydi. Ancak bu iddia gerçeğe dönüşmedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ