MENÜ

Denizlispor'la Gençlerbirliği elele haftaya Süper Lig'e

67 puanlı Başkent ekibi berabere kalsa şampiyonluğu garantileyecekti. Ancak 63 puanlı Horozlar izin vermedi, güçlü rakibini deplasmanda 3-0’la dize getirdi. Gelecek hafta iki takıma da Süper Lig’e yükselmek için birer puan yeterli.

Denizlispor'la Gençlerbirliği elele haftaya Süper Lig'e

Süper Lig’de derbi heyecanı yaşanırken Spor Toto 1. Lig’de ise şampiyonluk yarışı vardı. İbrahim Üzülmez yönetimindeki lider Gençlerbirliği, arkasındaki Denizlispor’u konuk etti. Maçtan önce konuk takıma ek kontenjan açan Kırmızı-Siyahlılar’ın jestiyle dolu tribünler önünde oynanan maçta ev sahibi kazansa Süper Lig’e yükselmeyi garantileyecekti. Hatta Gençler’e beraberlik bile yetecekti. Ancak Yücel İldiz’in öğrencileri zorlu deplasmanda öyle bir performans gösterdi ki, “Bu iş daha bitmedi” mesajı verdi. 16. dakikada Deniz Vural’ın golüyle öne geçen Yeşil- Siyahlılar devreyi önde kapamayı başardı.

Haberin Devamı

Farka gittiler

İkinci yarıda Gençlerbirliği baskın taraf olsa da golleri bulan yine konuk ekipti. Rakibine net fırsat vermeyen Horozlar, 85’te Recep Niyaz’ın attığı golle farkı 2’ye çıkardı. Bu golle motivasyonu iyice dağılan Gençler’e son darbeyi ise Kehinde vurdu. Son dakikada sahneye çıkan başarılı forvet attığı golle sonucu belirledi. 3-0 biten karşılaşmanın ardından iki takım da Süper Lig yolunda çok büyük şekilde avantajlı duruma geldi. Gelecek hafta Karabükspor’la oynayacak olan Denizli 1 puan bile alsa Süper Lig biletini cebine koyacak. Gazişehir ve Adana Demir maçları kalan Gençler’e ise 2 haftada 1 puan yetecek.

YORUM YAZ