MENÜ

Denizli tarih yazdı

Devre arasında Çaykur Rizespor'un başına geçen efsane teknik adam Mustafa Denizli, şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi.

Denizli tarih yazdı

Taraftarı önünde Ankaragücü’nü yenip Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Çaykur Rizespor’da bu başarının şüphesiz ki en büyük mimarı Mustafa Denizli’ydi. Efsane teknik adam sezonun ilk yarısının tamamlanmasıyla birlikte devraldığı görevi, Yeşil-Mavililer’in 5 yıllık hasretine son vererek yerine getirdi. Süper Lig’de 3 büyüklerle yaşadığı şampiyonluklarla tarihe geçen tecrübeli teknik adam, o dönemler de olduğu gibi, “Musatafa Denizli şampiyon yap bizi” tezahüratları eşliğinde yola koyuldu. Engin Korukır yönetiminde başlayan ve hüsrana dönen sezon, tecrübeli hocanın takımın başına geçmesiyle mutlu sonla bitti. İlk yarıyı 27 puanla 5. sırada kapatan Çaykur Rizespor, Denizli’nin görev yaptığı 15 haftada unutulmaz bir rüya yaşadı. 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 32 puan toplayan Karadeniz ekibi, taraftarını henüz ligin bitimine 2 hafta kala güldürdü. 2003 yılında PTT 1. Lig’de Manisaspor’u çalıştıran Musatafa Denizli ise o dönem başaramadığı zaferi, Rize’de yaşadı.

Transferler uçurdu

Yeşil-Mavili ekipte Cernat 9 gol, Depetris 6 gol, 1461 Trabzon’dan kadroya katılan Eren Albayrak ise 4 gol ile takımlarının Süper Lig’e yükselmesine katkı sağladı. Murat Sözgelmez, Samat Smakov ve kaleci David Loria da tüm maçlarda 90 dakika sahada kaldı, istikrarlarıyla bu zaferde önemli rol oynadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ